Triac himmennettävä LED-muuntaja 30W 12V

4
(4 tuotearviota)

32,90  sis. ALV 24%

Alkaen 4,73 €/kk (24 kk)
Lue lisää
Saatavilla verkkokaupasta

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): LT-FTPC30V12-D Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Tuotekuvaus

Triac himmennettävä LED-muuntaja 30W 12V

POS triac himmennettävä LED-muuntaja. Tehoa on mukavat 50 Wattia ja se riittää hyvin esimerkiksi 2,5 metrin 10W 12V COB LED-nauha asennuksen virransyöttöön. Tämä on Leading edge (RL) ja trailing edge (RC) säädettävä. Täydellinen säätyvyys saadaan esimerkiksi ABB:n 2-100va säätimellä. Sähkönumero 2619376. Myös muilta valmistajilta löytyy tämän muuntajan kanssa toimivia valonsäätimiä. Esimerkiksi Ensto, Schneider ja monet muut meillä Suomessa yleisesti käytetyt merkit.

Jos haluat kaukosäätimellä toimivan LED-himmentimen, niin et tarvitse tätä muuntajaa. Jos haluat kaukosäätimellä toimivan LED-himmentimen, niin sopiva LED-muuntaja on normaali ei-himmennettävä LED-muuntaja jossa himmennys tapahtuu muuntajan jälkeen. Ei-himmennettävien muuntajien tuotetiedoissa ei ole mainintaa triacista, dalista tai muista muuntajan etupuolella tapahtuvista himmennystekniikoista. Ei-himmennettävien muuntajien jälkeen löytyy mm. hyviä langattomia RF-himmentimiä.

Himmennettävän LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-alasvaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Teho riittää esimerkiksi 2,5 metrille COB 10W LED-nauhaa. Tämän LED-muuntajan korkeus on 22 mm ja se tekee tästä oikein sopivan kokoisen LED-muuntajan. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle. Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilma pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän himmennettävän LED-muuntaja maksimiteho on 30 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max 5-6 metriä 4,8W LED-nauhalle
Max noin 2,5 metrille 10W COB LED-nauhalle
Max 5 kpl 5 watin LED-alasvaloille
Max 5 kpl 5 watin LED-kohdevaloille
Max 9 kpl 3 watin LED-spotteja

 

Yhteensopiviksi testatut säätimet:

Lisää yhteensopivia säätimiä lisätään sitä mukaan, kun testaustilanteita tulee vastaan.

Hyödyt:

 • Värisemätön himmennys
 • Pehmeä säätö
 • Matala design
 • Ylikuormasuoja
 • Ylikuumenemissuoja
 • Oikosulkusuoja
 • Täyden skaalan himmennys 0% – 100%
 • 10% minimikuorma
 • Turvallinen TUV-CE, RoHS

Käyttököhteet:

 • 12V LED-nauhat
 • 12V LED-alasvalot
 • 12V LED-kohdevalot
 • 12V LED-moduulit
 • 12V LED-spotit

 

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Yleensä tämä ei ole ongelma matalissakaan koolauksissa. Yleisempi ongelma matalissa koolauksissa on se taittuuko muuntaja valaisimen asennusaukosta kattopaneelien päälle. Tämän muuntajan pituus on 158 mm, joten todennäköisesti taittuu. Jos muuntajalle on paikka huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän se on helppo homma.

 

Himmennettävä LED-muuntaja

Himmennettävä LED-muuntaja

 

 

 

Himmennettävä LED-muuntaja

Tekniset tiedot

Arvostelut

4 arviota tuotteelle Triac himmennettävä LED-muuntaja 30W 12V

 1. 4

  Kimmo Partanen (varmistettu kirjoittaja)

 2. 4

  Kim K. (varmistettu kirjoittaja)

  Toimiva muuntaja, helppo asentaa. Johdinterminaalit saisivat olla suuremmat 2,5mm2 piuhan saa juuri ja juuri sopimaan toisiopuolen terminaaleihin.

 3. 4

  Osmo (varmistettu kirjoittaja)

  Toimii hyvin Busch Dimmer 6513U 102 säätimen kanssa, ei inise.

 4. 4

  Jukka (varmistettu kirjoittaja)

Lisää arvio