LED-muuntaja
LED-muuntaja
LED-muuntaja
LED-muuntaja
LED-muuntaja
LED-muuntaja
POS

POS LED-muuntaja 75W 24V

24V
Slim
Matala

45.90 

Varastossa

SKU: LT-FTPC75V24-CTuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 24V

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 75W 24V

Kuivantilan LED-muuntaja 75W 24V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 24 V DC COB ja SMD LED-nauhoille. Tämän LED-muuntajassa on slim design ja tästä johtuen korkeus on ainoastaan 18 mm ja pituutta on 160 mm. Tämä soveltuu täydellsesti keskisuuriin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitilan + kaappien päälle tulevalle LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormitussuoja ja ylikuumenemissuoja ja näinhän se pitääkin olla.

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Ja nyt tietoa, jota et muualta kuule. Kun käytetään muuntajan jälkeen asennettavaa PWM-ohjattua himmennintä alkaa useista muuntajista kuulua pieni sirinä. Yleensä näin käy IP20 muuntajien kanssa ja paremmin suojatuissa muuntajissa tätä ongelmaa ei ole. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tästä muuntajasta kuuluu pieni ääni silloin kun himmennetään. Jos muuntaja on on/off valokytkimen perässä, niin silloin ei kuulu mitään. Myös muuntajan asennuspaikka vaikuttaa kuuluuko ääni. Jos muuntajan asennuspaikka on keittiössä kaappien päällä ja sinulla on tarkat korvat, niin tämä ei ole paras vaihtoehto. Jos muuntaja menee jonnekin tekniseen tilaan tai paikkaan jossa ei oleskella, niin ei ongelmaa. Jos et kuule korkeita ääniä, niin ei ongelmaa 🙂

Edut: turvallinen, laatua, huoleton

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 24 V DC COB ja SMD LED-nauhoille. Teho riittää esimerkiksi noin täydelle rullalle metrille COB 12W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä ylikuormasuoja sammuttaa muuntajan ja muuntajaa voi käyttää sitten kun vikatila on poistettu. Oikosulku toimii virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa toisiopuolelta ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylijännitesuoja sammuttaa muuntajan. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 75 wattia ja käyttöjännite on 24 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Maksimitehoksi tälle muuntajalle on annettu 75 Wattia ja jos tätä kuormittaa 80%, niin silloin suositukseksi tulee noin 60 Wattia. Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max noin 13 metriä 4,5W LED-nauhalle
Max noin 5 metrille 12W COB LED-nauhalle
Max noin 7 metrille  8,6W COB CC LED-nauhalle

Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat sopivat erilaisiin LED-nauhan asennuksiin. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 75W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhoja nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

Muut tiedot:

 • IP20 kuivantilan LED-muuntaja
 • Passiviijäädytys (ei tuuletinta)
 • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
 • Ruuviliittimet & vedonpoistokansi ensiö- ja toisiopuolella
 • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
 • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
 • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Ei tarkoita, että muuntaja menee kuumaksi, mutta kädellä tuntee lämmön. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Suosittu pistotulppa on valkoinen Opal pistotulppa, jossa on 2,5 metriä johtoa.  Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

 

LED-muuntaja

LED-muuntaja CE

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

180-264V AC

Maksimi teho

75 W

Lähtövirta

3.13 A

Lähtöjännite

24V DC

Tehokerroin

> 0.95

Käyttöympäristö

'-20°C….+45°C

Mitat

159.9 x 57.8 x 18 mm (Pituus x Leveys x Korkeus)

Paino

400 g

Turvallisuus

EN 61347-2-13, oikosulkusuoja, Täyttää vaatimukset EN 61347-1, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja

IP-luokitus

IP20

Suojausluokka

II

EMC

-3, -4, -5, -6, -8, '-11; EN55024, Täyttää vaatimukset EN55015; EN61547; EN61000-4-2

Harmonic current

EN61000-3-3; EN61000-3-2 class C ( ≥ 100% kuorma)

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

POS

Arvostelut

 1. Suomi

  Eero (varmistettu kirjoittaja)

 2. Suomi

  Miikka (varmistettu kirjoittaja)

 3. Suomi

  Kimmo M. (varmistettu kirjoittaja)

 4. Suomi

  Sari A. (varmistettu kirjoittaja)

 5. Suomi

  Petri (varmistettu kirjoittaja)

 6. Suomi

  Mika Salla (varmistettu kirjoittaja)

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös