LED-nauhat KESÄ-ALE
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
LED-nauha
Ledtek

CRI90 COB CC LED-nauha 3000K 8.6W 24V 10m

83.90 

Varastossa

SKU: LT-CCCOB48024Tuoteosastot: Kuivantilan LED-nauhat, LED Valaisimet, LED-nauhat

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

Korkean värintoiston CRI90 Ledtek COB CC LED-nauha, jossa 10 metrin loppupää on yhtä kirkas kuin alkupää. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valotehoa vaativiin kohteisiin ja kohteisiin, jossa valon laadulla on merkitystä. Valon väri on pehmeä 3000K lämmin valkoinen. IP20 suojausluokka, eli tämä on kuivantilan LED-nauha. Voit asentaa kylpy- ja pesuhuoneisiin, kun suojaat LED-nauhan alumiiniprofiililla.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Ledtek COB CC LED-nauha

COB LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia ja constant current ominaisuuden ansiosta viimeinen LED on yhtä kirkas kuin ensimmäinen. Normaali LED-nauhoissa pitkässä asennuksessa loppupää on alkupäätä himmeämpi. Verrattuna muualta löytyviin normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 10-metrin rullan toisessa päässä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän SMD LED-nauhojakin. IP20 COB LED-nauhan pinta on pehmeä ja COB pinnoite on antistaattinen. Nauhan leveys on 10 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka on  IP20. Voit käyttää tätä kuivissa tiloissa. Kosteissa tiloissa suojaa nauha kannellisella alumiiniprofiililla. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Pitkät kuparit on tekee liitosten ja juotosten tekemisestä helpompaa. Huonoista liitoskohdista me emme tykkää ja siitä syystä niitä ei ole Ledtekin LED-nauhoissa.

Käyttökohteet:

• Pitkiin yhtenäisiin asennuksiin
• 10 metrin rullassa loppupää on yhtä kirkas kuin alkupää
• Olohuoneeseen yleisvaloksi
• Käytäville yleisvaloksi
• Kylpyhuoneisiin LED-profiilin sisään
• Pesuhuoneisiin LED-profiilin sisään
• Lämpimään valaistukseen
• Valokouruihin
• Epäsuoravalaistus

Himmennettävä COB LED-nauha

Ledtekin COB LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan toisessa päässä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Voit katkaista LED-nauhan katkaisukohdista ja ja näin saat käytettyä LED-nauhaa oikean määrän asennusta varten. Liitoksissa voit käyttää 10 mm COB-liittimiä tai juotoksia. Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. Pisteettömyyttä ajatellen COB LED-nauhan kanssa profiilia ei välttämättä tarvitse, mutta kyllähän asennuksesta tulee esteettisesti siisti LED-profiililla. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

 

Tekniset tiedot

Rullan pituus

10 m

Teho

8.6W/m

Käyttöjännite

24 V DC

Valovirta

860 lumen/metri

Värilämpö

3000 K

Värintoistoindeksi

90+

Himmennys

Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla

Katkaisuväli

5 cm

LED-määrä

420 kpl/metri

LED-valmistaja

San'an

Nauhan korkeus

2.4 mm

Nauhan leveys

10 mm

Suojausluokka

IP20

Suositeltu käyttöympäristö

Sisätilat

Sertifikaatti

CE

Takuu

24 kk

Tuotemerkki

Ledtek

Arvostelut

  1. Suomi

    Tuomas (varmistettu kirjoittaja)

    5/5

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös