• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  Ledtek - COB LED Strip CRI90
  COB LED-nauha
  Ledtek - COB LED Strip CRI90
  COB LED-nauha
  Ledtek

  CRI90 COB LED-nauha 2500K 4.5W 24V

  Pisteetön valo
  Lämpimään tunnelmaan
  Erittäin lämmin valkoinen

  32.90 

  Varastossa

  SKU: LT-COB320242KTuoteosastot: LED Valaisimet, LED-nauhat, Kuivantilan LED-nauhat

  Tuotekuvaus

  Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

  Korkean värintoiston Ledtek COB LED-nauha. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu tunnelmavaloa vaativiin kohteisiin ja valon väri on erittäin lämmin 2500K. Valitse tämä LED-nauha silloin, kun haluat kultaisen lämmintä valoa. Tämä sopii täydellisesti ravintoloihin ja muihin tunnelmallisiin tiloihin tummien puumateriaalien kaveriksi.

  Valon laadulla on merkitystä

  Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
  Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

  CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

  Ledtek COB LED-nauha

  COB LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia. Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 5-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän SMD LED-nauhoja. COB LED-nauhan pinta on pehmeä ja antistaattinen. Nauhan leveys on 8 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka on  IP20, eli tämä on tarkoitettu kuiviin tiloihin. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Lyhyisiin tartuntapintoihin on ikävä tehdä juotoksia ja liitoksia. Tästä syystä Ledtekin LED-nauhoissa on pitkät liitospinnat.

  Käyttökohteet:

  • LED-nauha tunnelmavalaistukseen
  • Lämpimään tunnelmaan
  • Portaisiin käsijohteen taakse tai askelmiin
  • Hyllyjen ja tasojen valaisuun
  • Valokouruihin
  • Sokkeleihin
  • Verhokotelot
  • Epäsuoravalaistus

  Himmennettävä LED-nauha

  Ledtekin COB LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

  Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
  Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

  Mitä tarvitset asennukseen?

  LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse COB-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 8 mm COB-liittimet.
  Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. COB LED-nauhan kanssa tämä ei ole välttämätöntä, jos ajatellaan valon pisteettömyyttä. COB:lla saat pisteettömän valaistusken myös ilman alumiiniprofiileja. Mutta kyllähän se on tosiasia on, että LED-profiileilla lopputuloksesta tulee esteettisesti siisti, jos nauhat tulee näkyvälle paikalle. Tämä LED-nauha on IP20 kuivantilan LED-nauha. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, 1616 musta, 1616 valkoinen tai 2310 suorakaide.

  Mittaustulokset

  Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

   

  Tekniset tiedot

  Käyttöjännite

  24 V DC

  Suojausluokka

  IP20

  Värilämpötila (K)

  2500 K

  Valon väri

  Erittäin lämmin valkoinen

  Värintoistoindeksi

  90+

  Teho

  4.5 W/metri

  Valovirta

  468 lm/metri

  Himmennys

  Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla

  LED-valmistaja

  San'an

  LED-määrä

  320 kpl/metri

  Nauhan leveys

  8 mm

  Nauhan korkeus

  2.4 mm

  Katkaisuväli

  5 cm

  Rullan pituus

  5 m

  Suositeltu käyttöympäristö

  Sisätilat

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE

  Tuotemerkki

  Ledtek

  Arvostelut

  1. Jari (varmistettu kirjoittaja)

   Tasainen valoviiva varsinkin asennuslistaan opaali lasin läpi.

  2. Kimmo Korkeaniemi (varmistettu kirjoittaja)

   Nopeasti tuli tilaus

  3. Tero (varmistettu kirjoittaja)

  4. Markku R. (varmistettu kirjoittaja)

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös

  Ledtek