LED-nauhat KESÄ-ALE
LED-driver
LED-driver
POS

POS LED-muuntaja 50W 12V

39.90 

Varastossa

SKU: LT-FTPC50V12Tuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 12V

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 50W 12V

Pienikokoinen LED-muuntaja 50W 12V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-kohdevaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Tämän LED-muuntajan korkeus on ainoastaan 18 mm ja pituutta on 160 mm. Tämä soveltuu hyvin pieniin ja vähän suurempiinkin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitilan LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja ja ylikuumenemissuoja ja näinhän se pitääkin olla.

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Kuten hyvin useissa LED-muuntajissa on tässäkin pieni vinkumisominaisuus, kun käyttää LED-himmennintä. Vinkuminen ei kuitenkaan ole niin merkittävää kuin joissain muissa malleissa. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80%. Jos asennat muuntajan jonnekin kauas paneloinnin päälle tai jos et kuule korkeita ääniä, niin et kuule mitään. Jos et asenna LED-himmennintä, niin muuntaja on äänetön ja tätä vinkumishuomiota ei tarvitse sen enempää miettiä. Mutta jos olet supertarkka ja muuntajan täytyy ehdottomasti olla äänetön, niin katso tästä GLP:n  50W 12V äänetön versio.

Edut: pienikokoinen, edullinen, huoleton

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-alasvaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Teho riittää esimerkiksi 4 – 4,5 metrille COB 10W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on 50 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max 9-9.5 metriä 4,8W LED-nauhalle
Max noin 4,5 metrille 10W COB LED-nauhalle
Max 8-9 kpl 5 watin LED-alasvaloille
Max 8-9 kpl 5 watin LED-kohdevaloille
Max 14-15 kpl 3 watin LED-spotteja

 

Muut tiedot:

 • Ruuviliittimet
 • Kytkentä 0.75 mm2 johtimilla
 • Turvallinen käyttö kuormittamattomana

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Yleensä tämä ei ole ongelma matalissakaan koolauksissa. Yleisempi ongelma matalissa koolauksissa on se taittuuko muuntaja valaisimen asennusaukosta kattopaneelien päälle. Tämän muuntajan pituus on 160 mm, joten kannattaa miettiä mahtuko tämä esimerkiksi valaisimen 60 mm asennusaukosta paneelin päälle. Jos muuntajalle on paikka huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän se on helppo homma.

 

LED-muuntaja

 

LED-muuntaja

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

200-240V AC

Maksimi teho

50 W

Lähtövirta

4.2 A

Lähtöjännite

12V DC

Tehokerroin

> 0.9

Käyttöympäristö

'-20°C….+45°C

Mitat

height 18 mm, Length 160, width 58

Paino

160 g

Turvallisuus

EN 61347-2-13, Fault protection, Overheat protection, Overload protection, Overvoltage protection, Fulfills requirements EN 61347-1

IP-luokitus

IP20

Suojausluokka

II

EMC

-3, -4, -5, -6, -8, '-11; EN55024, Fulfills requirements EN55015; EN61547; EN61000-4-2

Harmonic current

EN61000-3-3; EN61000-3-2 class C ( ≥ 100% load)

Takuu

24 months

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

POS

Arvostelut

 1. Suomi

  Jukka (varmistettu kirjoittaja)

 2. Suomi

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

 3. Suomi

  arto (varmistettu kirjoittaja)

 4. Suomi

  Sami T. (varmistettu kirjoittaja)

  Tuotekuvauksessa varoiteltiin himmennykseen liittyvästä vinkunasta, muttei ainakaan keittiön yläkaappiin sijoitettuna kuulu mitään ääntä.

 5. Suomi

  Risto (varmistettu kirjoittaja)

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös