• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED-driver
  LED-driver
  POS

  POS LED-muuntaja 50W 12V

  Suosittu
  Edullinen
  Turvallinen
  Varmatoiminen

  39.90 

  Varastossa

  SKU: LT-FTPC50V12Tuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 12V

  Tuotekuvaus

  LED-muuntaja 50W 12V

  Pienikokoinen LED-muuntaja 50W 12V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-kohdevaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Tämän LED-muuntajan korkeus on ainoastaan 18 mm ja pituutta on 160 mm. Tämä soveltuu hyvin pieniin ja vähän suurempiinkin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitilan LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja ja ylikuumenemissuoja ja näinhän se pitääkin olla.

  Ledien himmentäminen

  Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Kuten hyvin useissa LED-muuntajissa on tässäkin pieni vinkumisominaisuus, kun käyttää LED-himmennintä. Vinkuminen ei kuitenkaan ole niin merkittävää kuin joissain muissa malleissa. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80%. Jos asennat muuntajan jonnekin kauas paneloinnin päälle tai jos et kuule korkeita ääniä, niin et kuule mitään. Jos et asenna LED-himmennintä, niin muuntaja on äänetön ja tätä vinkumishuomiota ei tarvitse sen enempää miettiä. Mutta jos olet supertarkka ja muuntajan täytyy ehdottomasti olla äänetön, niin katso tästä GLP:n  50W 12V äänetön versio.

  Edut: pienikokoinen, edullinen, huoleton

  LED-muuntajan asennus

  Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-alasvaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Teho riittää esimerkiksi 4 – 4,5 metrille COB 10W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

  Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan.

  Riittävä LED-muuntajan teho

  Tämän LED-muuntaja maksimiteho on 50 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

  Max 9-9.5 metriä 4,8W LED-nauhalle
  Max noin 4,5 metrille 10W COB LED-nauhalle
  Max 8-9 kpl 5 watin LED-alasvaloille
  Max 8-9 kpl 5 watin LED-kohdevaloille
  Max 14-15 kpl 3 watin LED-spotteja

   

  Muut tiedot:

  • Ruuviliittimet
  • Kytkentä 0.75 mm2 johtimilla
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana

  Mittakuvat ja kytkentäohje:

  LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Yleensä tämä ei ole ongelma matalissakaan koolauksissa. Yleisempi ongelma matalissa koolauksissa on se taittuuko muuntaja valaisimen asennusaukosta kattopaneelien päälle. Tämän muuntajan pituus on 160 mm, joten kannattaa miettiä mahtuko tämä esimerkiksi valaisimen 60 mm asennusaukosta paneelin päälle. Jos muuntajalle on paikka huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän se on helppo homma.

   

  LED-muuntaja

   

  LED-muuntaja

  Tekniset tiedot

  Käyttöjännite

  200-240V AC

  Maksimi teho

  50 W

  Lähtövirta

  4.2 A

  Lähtöjännite

  12V DC

  Tehokerroin

  > 0.9

  Käyttöympäristö

  '-20°C….+45°C

  Mitat

  Pituus 160, leveys 58, korkeus 18 mm

  Paino

  160 g

  Turvallisuus

  EN 61347-2-13, oikosulkusuoja, Täyttää vaatimukset EN 61347-1, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja

  IP-luokitus

  IP20

  Suojausluokka

  II

  EMC

  -3, -4, -5, -6, -8, '-11; EN55024, Täyttää vaatimukset EN55015; EN61547; EN61000-4-2

  Harmonic current

  Täyttää vaatimukset EN61000-3-3; EN61000-3-2 class C ( ≥ 100% kuorma)

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE

  Tuotemerkki

  POS

  Arvostelut

  1. Jukka (varmistettu kirjoittaja)

  2. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  3. arto (varmistettu kirjoittaja)

  4. Sami T. (varmistettu kirjoittaja)

   Tuotekuvauksessa varoiteltiin himmennykseen liittyvästä vinkunasta, muttei ainakaan keittiön yläkaappiin sijoitettuna kuulu mitään ääntä.

  5. Risto (varmistettu kirjoittaja)

  6. Eero (varmistettu kirjoittaja)

   Kelvollinen muuntaja. Kovan puolen kytkentä saisi olla helpompaa.

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös