CRI80 LED-alasvalo 5W 3K himmennettävä 12V

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

17,90  sis. ALV 24%

Alkaen 3,65 €/kk (36 kk)
Lue lisää
  • 12V
  • Lämmintä valoa
Ei saatavilla

Varasto loppu

nopea
Nopea
toimitus
paketti
Edulliset
toimituskulut
lippu
Suomalainen
verkkokauppa

Tuotekuvaus

Himmennettävä 12 voltin LED-alasvalo

Tässä se on! 12 Voltin 5W LED-alasvalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. Voit luoda tyylikkään ja modernin yleisvalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävä lämmin valkoinen 3000K. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen!

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.

Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti kotona, valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla. Hyvinvointi lisääntyy. Korkea valonlaatu on vähän niin kuin nopea nettiyhteys. Siihen kun tottuu, niin et halua enää vaihtaa huonompaan.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 80 ja se tarkoittaa, että valon laatu on hyvä.

Himmennettävä 12 Voltin LED-alasvalo

Valaisimen himmennys onnistuu triac-himmennettävällä LED-muuntajalla, joka on yhteensopiva useimpien Suomesta löytyvien LED-himmentimien kanssa. Sopivat säätimet löytyvät esimerkiksi ABB:n tai Schneiderin valikoimasta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä.

Sopivat himmentimet esimerkiksi:

LED-himmennin AC valkoinen 

Schneider Exxact 315

ABB 2-100 VA Jussi

ABB 2-100 VA Impressivo 

Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys 12 Voltin puolelle, eli muuntajan jälkeen. Tällöin himmennykseen käy edulliset langattomat LED-himmentimet pro tai premium sarjasta.

Ledtek Pro-himmentimet

Ledtek Premium-himmentimet

 

Mitä tarvitsen asennukseen?

Tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 60-70 mm. Valaisimen kehys on 80 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on 39 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Muista LED-alasvaloista poiketen tämä on 12 voltin LED-alasvalo. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 5W = 20W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 30W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä.

Turvallisuus

Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle alasvalolle sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

12 Volttinen

Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen yleisvalaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on katossa valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-alasvalot.

Käyttökohteet

Keittiö, ruokailutila, saarekkeen päälle, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone

CRI90, parasta laatua

Rakentajille, remontoijille

Pitkäikäinen

Ei UV- tai IR-säteilyä

Mitä jos hajoaa?

Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

 

Paketin sisältö

1 x LED-alavalo, ei muuntajaa

Tekniset tiedot

Valaisimen halkaisija 80 mm
Asennusreikä 60-70 mm
Korkeus 39 mm
Paino 150 g
Teho 5 W
LED tyyppi SMD 2835 Epistar
Valon väri 3000K lämmin valkoinen
Lumen 400 lm
Valaisukulma 90°
Värintoistoindeksi CRI Ra 80+
Suojausluokka IP54
Käyttöympäristö -20°...+40°C
Valaisimen väri Valkoinen
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Tuotearvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “CRI80 LED-alasvalo 5W 3K himmennettävä 12V”

Katso myös

maksutavat