LED-nauhat KESÄ-ALE
LED-muuntaja
LED-muuntaja
POS

POS LED-muuntaja 20W 24V

12.90 

Varastossa

SKU: LT-FTPC20V24Tuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 24V

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 20W 24V

Kuivantilan LED-muuntaja 20W 24V, joka soveltuu täydellisesti pieniin LED-asennuksiin. Tässä LED-muuntajassa on slim design ja tästä johtuen korkeus on ainoastaan 16 mm ja pituutta on 103 mm. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja.

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Ja nyt tietoa, jota et muualta kuule. Kun käytetään muuntajan jälkeen asennettavaa PWM-ohjattua himmennintä alkaa useista muuntajista kuulua pieni sirinä. Yleensä näin käy IP20 muuntajien kanssa ja paremmin suojatuissa muuntajissa tätä ongelmaa ei ole. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tästä muuntajasta kuuluu pieni ääni silloin kun himmennetään. Jos muuntaja on on/off valokytkimen perässä, niin silloin ei kuulu mitään. Myös muuntajan asennuspaikka vaikuttaa kuuluuko ääni. Jos muuntajan asennuspaikka on keittiössä kaappien päällä ja sinulla on tarkat korvat, niin tämä ei ole paras vaihtoehto. Jos muuntaja menee jonnekin tekniseen tilaan tai paikkaan jossa ei oleskella, niin ei ongelmaa. Jos et kuule korkeita ääniä, niin ei ongelmaa 🙂

Edut: turvallinen, laatua, huoleton

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 24 V DC COB ja SMD LED-nauhoille. Teho riittää esimerkiksi noin yhdelle metrille COB 12W LED-nauhaa tai kolmelle metrille COB 4.5W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja ja ylijännitesuoja. Näistä ylikuormasuoja menee päälle, jos kuormaa on 120%. Muuntaja alkaa katkomaan virtaa toisiopuolelta ja se tekee valoista vilkkuvat. Toiminta palautuu normaaliksi, kun vikatila on poistettu. Myös oikosulku- ja ylijännitesuoja toimii virrankatkomisperiaatteella.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 20 wattia ja käyttöjännite on 24 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Maksimitehoksi tälle muuntajalle on annettu 20 Wattia ja jos tätä kuormittaa 80%, niin silloin kuormitussuositukseksi tulee 16 Wattia. Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max noin 3 metriä 4,5W LED-nauhalle
Max noin 1 metrille 12W COB LED-nauhalle
Max noin 1,8 metrille  8,6W COB CC LED-nauhalle

Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat sopivat pieniin LED-asennuksiin. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 20W LED-muuntaja ja 1 kpl 1x8A langaton vastaanotin ja vastaanottimen perässä 4,5W LED-nauhaa.

Muut tiedot:

 • IP20 kuivantilan LED-muuntaja
 • Passiviijäähdytys (ei tuuletinta)
 • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
 • Ruuviliittimet & vedonpoistokansi ensiö- ja toisiopuolella
 • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja
 • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
 • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Ei tarkoita, että muuntaja menee kuumaksi, mutta kädellä tuntee lämmön. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Suosittu pistotulppa on valkoinen Opal pistotulppa, jossa on 2,5 metriä johtoa.  Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

 

LED-muuntaja

LED-muuntaja CE

 

 

 

LED-muuntajan kytkentä

Videolla kytkemme tämän LED-muuntajan, Pro-sarjan LED-himmentimen ja pätkän 24 voltin LED-nauhaa

Videon LED-himmennin 217S ja lisäosa

YouTube video

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

180-264V AC

Maksimi teho

20 W

Lähtövirta

0.84 A

Lähtöjännite

24V DC

Tehokerroin

> 0.80

Käyttöympäristö

'-20°C….+45°C

Mitat

Pituus 103, leveys 35.5, korkeus 16.5 mm

Paino

65 g

Turvallisuus

EN 61347-2-13, oikosulkusuoja, Täyttää vaatimukset EN 61347-1, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja

IP-luokitus

IP20

Suojausluokka

II

EMC

Täyttää vaatimukset EN 61547

Yliaalto (Harmonic current)

EN61000-3-3; EN61000-3-2

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

POS

Arvostelut

 1. Suomi

  Christian K. (varmistettu kirjoittaja)

  Tekee tehtävänsä mutta lamput tämän muuntajan takana syttyvät hieman hitaammin kuin toisen vastaavan eri merkin muuntajan takana olevat.

 2. Suomi

  timo (varmistettu kirjoittaja)

  24 voltin led muuntaja todella edulliseen hintaan ja hyvin pelaa

 3. Suomi

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

 4. Suomi

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

 5. Suomi

  Kimmo M. (varmistettu kirjoittaja)

 6. Suomi

  Heikki (varmistettu kirjoittaja)

 7. Suomi

  Petri (varmistettu kirjoittaja)

 8. Suomi

  Tuomas (varmistettu kirjoittaja)

  5/5

 9. Suomi

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Oli tarve löytää pienikokoinen muuntaja hajonneen tilalle ja viimein löytyi. Toimitusaika hämmästyttävän nopea ja nyt useampi ulkovalo taas toimii. Suosittelen

 10. Suomi

  Timo P. (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä hintalaatusuhde.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös