• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED driver for LED strip
  LED driver
  LED driver
  LED driver
  LED driver for LED strip
  LED driver
  LED driver
  LED driver
  GLP

  GLP LED-muuntaja 200W 12V

  Laatua
  Vesitiivis
  Turvallinen
  12V LED-nauhalle
  GLSV-professional sarja

  93.90 

  Varastossa

  SKU: LT-GLSV200B12Tuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 12V

  Tuotekuvaus

  LED-muuntaja 200W 12V

  Vesitiviis ja hyvin suojattu LED-muuntaja 200W 12V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-kohdevaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Tämän LED-muuntajan korkeus on ainoastaan 43.5 mm ja pituutta on 232 mm. Tämä soveltuu hyvin vähän keskisuuriin ja vähän suurempiinkin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitila + kaappien päälle + sokkelin LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja ja ylikuumenemissuoja ja näinhän se pitääkin olla.

  Ledien himmentäminen

  Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Tämä muuntaja ei vingu, eli tämä muuntaja on äänetön myös himmentimien kanssa. Hyvin useissa LED-muuntajissa on pieni vinkumisominaisuus, kun käytetään LED-himmennintä. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tämä muuntaja on hiljainen.

  Edut: turvallinen, laatua sopivaan hintaan, huoleton

  LED-muuntajan asennus

  Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-alasvaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Teho riittää esimerkiksi noin 18 metrille COB 10W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

  Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

  Riittävä LED-muuntajan teho

  Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 200 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

  Max noin 38 metriä 4,8W LED-nauhalle
  Max noin 18 metrille 10W COB LED-nauhalle
  Max noin 36 kpl 5 watin LED-alasvaloille
  Max 36 kpl 5 watin LED-kohdevaloille
  Max noin 58 kpl 3 watin LED-spotteja

  Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Pienemmille spoteille tässä on turhan paljon tehoa. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 200W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhat nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

   

  Muut tiedot:

  • Roiskevesisuojattu LED-muuntaja
  • Passiviijäähdytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Johtimet syöttö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

  Mittakuvat ja kytkentäohje:

  LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

  Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

   

  LED-muuntaja

   

  LED-muuntaja

   

  LED-muuntaja

   

   

   

  Tekniset tiedot

  Käyttöjännite

  100-277V AC

  Maksimi teho

  200 W

  Lähtövirta

  16.67A

  Lähtöjännite

  12V DC

  Tehokerroin

  > 0.96

  Käyttöympäristö

  '-40°C….+60°C

  Mitat

  Pituus 232, leveys 68, korkeus 43.5 mm

  Paino

  1,35 KG

  IP-luokitus

  IP67

  Suojausluokka

  I

  Turvallisuus

  oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja

  EMC

  Täyttää vaatimukset EN55015; IEC61000-3-2; IEC61000-3-3; IEC61547

  EMC standardit

  Täyttää vaatimukset EN55015; IEC61000-3-2; IEC61000-3-3; IEC61547

  Turvallisuus standardit

  Täyttää vaatimukset EN 61347-1, EN 61347-2-13

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE

  Tuotemerkki

  GLP

  Arvostelut

  1. Roland Westerback (varmistettu kirjoittaja)

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös