Ledtek

CRI90 LED-nauha 4000K 14.4W IP54 12V

12V
Valkoista valoa
Roiskevesisuojattu

40.74  67.90 

Varastossa

Aikaisempi alin hinta: 40.74 .

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

Tarjoushinta!

Korkean värintoiston Ledtek SMD LED-nauha silikonisuojauksella. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu normaalivalotehoa vaativiin kohteisiin. Valon väri on miellyttävä luonnonvalkoinen 4000K ja nauha on roiskevesisuojattu.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Ledtek SMD LED-nauha

SMD LED-nauha tarkoittaa ns. perinteistä LED-nauhaa, jossa ledejä on tyypillisesti 60 kappaletta metrin matkalla. SMD LED-nauhon valo on hieman pistemäinen. Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 5-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen lyhyisiin 20 cm liitosjohtoon. Tällä SMD LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. SMD LED-nauhaa pystyt himmentämään. Silikonisuojattu pinta on pehmeä ja antistaattinen. Nauhan leveys on 10 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 12 volttia. Suojausluokka on  IP54, eli tämä nauha käy kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Ledtek SMD LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet kuparit.

Käyttökohteet:

• Roiskevesisuojausta vaativiin kohteisiin
• Terassille LED-profiilin sisään
• Katoksiin LED-profiilin sisään
• LED-nauha hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin
• Lämpimään tunnelmaan
• Kaappien päälle
• Valokouruihin
• Epäsuoravalaistus

Himmennettävä SMD LED-nauha

Ledtekin SMD LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

 1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
 2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse 10 mm SMD-liittimiä tai juotoksia. Jotta liittimet toimivat, on tartuntapintojen päältä raaputettava silikonisuoja pois. Helppo homma esimerkiksi mattoveitsellä.
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit, mutta ei se ole välttämätöntä etenkään epäsuorassa valaistuksessa. Metalli tarjoaa LED-nauhalle paremman jäähypinnan, joten sen puolesta alumiiniprofiili tai muu metalli on puuta tai kalustelevyä parempi vaihtoehto. Tässä LED-nauhassa on IP54 roiskevesisuojaus ja voit asentaa tämän kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Hyvä profiili tälle nauhalle on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

12 V DC

Himmennys

Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla

Suojausluokka

IP54

Suositeltu käyttöympäristö

Sisätilat

Värilämpö

4000-4300 K

LED-valmistaja

San'an

LED-määrä

60 kpl/metri

Teho

14.4 W/metri

Valovirta

960-1000 lm/metri

Värintoistoindeksi

90+

Nauhan leveys

10 mm

Nauhan korkeus

0.8 mm

Katkaisuväli

5 cm

Rullan pituus

5 m

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

Ledtek

Arvostelut

 1. Suomi

  Timo (varmistettu kirjoittaja)

  Helppo valita hyväksi todettu nauha, ei tarvi muualta etsiä. Varmasti riittävä valoteho!

 2. Suomi

  Riku (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä valonsävy ja valotehoa riittää hyvin. Värit näkyvät kirkkaina tämän valossa. Hyvä kun on tarpeeksi pitkät valmiit kytkentä hännät molemmissa päissä.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös