CRI90 LED-nauha 3000-3200K 14.4W 12V

Tuotetunnus (SKU): LT-2835W912S Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,
3
(3 tuotearviota)

65,90  sis. ALV 24%

Alkaen 5,52 €/kk (36 kk)
Lue lisää
 • Kestosuosikki
 • Keittiön välitilaan
 • Erinomainen valon laatu
Saatavilla verkkokaupasta

Varastossa

nopea
Nopea
toimitus
paketti
Edulliset
toimituskulut
lippu
Suomalainen
verkkokauppa

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

Korkean värintoiston Ledtek LED-nauha. Valonlaatu CRI 90+ ja sinisen valon aallonpituus on yli 460 nm. Tämän johdosta valo ei rasita silmiä kuten alhaisemmat aallonpituudet. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin. Valon väri on valkoinen ja valon laatu CRI90+ (erinomainen).

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Huonon sinisen valon haitalliset vaikutukset

Huono sininen valo aiheuttaa tutkimusten mukaan häiriötä silmän retinaan, unisyklin ja rasittaa silmiä. Tutkimusten mukaan haitallisinta on 415 – 455 nm aallonpituudella oleva sininen valo. Tämä LED-nauha tehdään erityisillä LED-chipeillä, joiden sinisen valon aallonpituus on yli 460 nm. Tämän johdosta tämän LED-nauhan valo ei rasita silmiä kuten tavalliset alhaisemmalla aallonpituudella olevat tavalliset valonlähteet.

Käyttökohteet:

• LED-nauha yleisvalaistukseen
• LED-nauha keittiön välitilaan
• Keittiössä kaappien päälle yleisvaloksi
• Valokouruihin
• Epäsuoravalaistus
• Verhokotelot

Onko tämä LED-nauha himmennettävä?

Tottakai! Ledtekin LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

 1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
 2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 10 mm liittimet esimerkiksi kulmiin.
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. Suosittelemme tämän LED-nauhan asentamista LED-profiilin sisään. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 tai 2310 suorakaide.

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 12V DC
Himmennys Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla
Suojausluokka IP20
Suositeltu käyttöympäristö Sisätilat
Värilämpö 3000 K
LED-valmistaja ja tyyppi San'an SMD 2835
LED-määrä 60 kpl/metri
Teho 14.4 W/metri
Valovirta 960-1000 lm/metri
Värintoistoindeksi 90+
Nauhan leveys 10 mm
Nauhan korkeus 0.5 mm ja ledin kanssa 1.3 mm
Katkaisuväli 5 cm
Rullan pituus 5 m LED ja molemmissa päissä 2 m johtoa
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Tuotearvostelut

3 arviota tuotteelle CRI90 LED-nauha 3000-3200K 14.4W 12V

 1. 3

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

 2. 3

  Vesa (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä valoteho ja värintoisto. Keittiön välitilassa hyvä valo.

 3. 3

  Tuomo (varmistettu kirjoittaja)

  Tuotteet vielä asentamatta, mutta aikaisempien kokemuksien perusteella LEDTEK myy laatutuotteita. Ei halvimpia markkinoilla, mutta hyviä ja toimivia.

Lisää arvio

Katso myös

maksutavat