Ledtek

CRI90 LED-nauha 3000K 14.4W 12V

Kestosuosikki
Keittiön välitilaan
Erinomainen valon laatu

32.95  65.90 

Varastossa

Aikaisempi alin hinta: 32.95 .

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

Tarjoushinta!

Korkean värintoiston Ledtek SMD LED-nauha. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+ ja se tekee valosta ja valaistusta tilasta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin. Valotehoa, eli lumeneita on 1000 lm/metri ja valon väri on miellyttävä luonnonvalkoinen 3000K. Valkoista valoa ilman sinisyyttä. Tämä on ns. perinteisistä LED-nauhoistamme kestosuosikki, jota edelleen useat ammattilaiset suosivat LED-asennuksissa. Luxus valotehot, 60 SMD lediä/metri.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen. Tarkat testitulokset näet alta.

CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

Ledtek SMD LED-nauha

CRI90+ SMD LED-nauhalla saadaan hyvä valaistus. SMD LED-nauhassa on 60 lediä/metriä ja se tekee valosta pistemäisen. Pistemäisyyttä voi peittää alumiiniprofiililla. Epäsuorassa valaistuksessa pistemäisyyttä ei huomaa. Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 5-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä SMD LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. CRI90 LED-nauhaa pystyt himmentämään. Tämän SMD LED-nauhan leveys on 10 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 12 volttia. Suojausluokka on  IP20, eli tämä on tarkoitettu kuiviin tiloihin. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Silloin kosteusrasite jää alumiiniprofiilin ja kannen ulkopuolelle. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Tämän LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet kuparit.

Käyttökohteet:

• LED-nauha yleisvalaistukseen
• LED-nauha keittiön välitilaan
• Kaappien päälle antamaan yleisvaloa
• Katon ja seinän nurkkaa antamaan yleisvaloa
• Seinien valaistukseen.
• Valokouruihin
• Verhokotelot
• Epäsuoravalaistus
• Valkoista valoa

Himmennettävä LED-nauha

Ledtekin SMD LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

 1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
 2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tässä kohtaa ei kannata säästää, sillä pitkä asennusjohto tekee asennuksesta huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse SMD-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 10 mm SMD-liittimet yksiväri nauhalle.
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. LED-nauhan kanssa tämä ei ole välttämätöntä, mutta suositeltavaa kyllä, jotta asennuksesta tulee kestävä. Tämä LED-nauha on IP20 kuivantilan LED-nauha. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide. Profiilit löydät LED-alumiiniprofiilit tuoteryhmästämme.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

 

 

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

12V DC

Himmennys

Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla

Suojausluokka

IP20

Suositeltu käyttöympäristö

Sisätilat

Värilämpö

3000 K

LED-valmistaja ja tyyppi

San'an SMD 2835

LED-määrä

60 kpl/metri

Teho

14.4 W/metri

Valovirta

960-1000 lm/metri

Värintoistoindeksi

90+

Nauhan leveys

10 mm

Nauhan korkeus

0.5 mm ja ledin kanssa 1.3 mm

Katkaisuväli

5 cm

Rullan pituus

5 m LED ja molemmissa päissä 2 m johtoa

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

Ledtek

Arvostelut

 1. Suomi

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

 2. Suomi

  Vesa (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä valoteho ja värintoisto. Keittiön välitilassa hyvä valo.

 3. Suomi

  Tuomo (varmistettu kirjoittaja)

  Tuotteet vielä asentamatta, mutta aikaisempien kokemuksien perusteella LEDTEK myy laatutuotteita. Ei halvimpia markkinoilla, mutta hyviä ja toimivia.

 4. Suomi

  Leena L. (varmistettu kirjoittaja)

 5. Suomi

  Markku K. (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä keittiön välitilan valo

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös