• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED downlight
  LED downlight
  LED downlight
  LED downlight
  Dimmable LED downlight
  Dimmable LED downlight
  LED-alasvalo teräs
  LED-alasvalo musta
  LED downlight
  LED downlight
  LED downlight
  LED downlight
  Dimmable LED downlight
  Dimmable LED downlight
  LED-alasvalo teräs
  LED-alasvalo musta
  Ledtek

  CRI80 LED-alasvalo 8W 3K 4K 6K himmennettävä

  Himmennettävä
  3000K
  4000K
  6000K
  Suunattava

  Alk. 29.90 

  Varastossa

  SKU: LT-AV8CCTWWWTuoteosastot: LED Valaisimet, LED-alasvalot

  Tuotekuvaus

  Himmennettävä LED-alasvalo. Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin 3000K / 4000K / 6000K

  Himmennettävä LED-alasvalo kotiin ja julkisiin tiloihin. Valonlaatu on hyvä CRI 80+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-alasvalo soveltuu hyvin yleisvalaistukseen. Valotehoa on 800 lumenia 8W ja se tarkoittaa tehokasta LED-alasvaloa. Tämän valaisimen erikoisuus on se, että tästä samasta valaisimesta saat 3000K, 4000K ja 6000K valon. Valinta onnistuu helposti valaisimen muuntajassa olevasta valintavivusta. Helppo homma. Valaisimen mukana tulee kytkentäboksi, jossa on tupla L&N pikaliittimet ja tämä tarkoittaa helppoa ja nopea asennusta. Tämän lisäksi kytkentäboksissa on kansi vedonpoistolla.

  Valon laadulla on merkitystä

  Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
  Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

  CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 80 ja se tarkoittaa, että valon laatu on hyvä. Tarkat testitulokset näet alta.

  CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

  Ledtek LED-alasvalo

  LED-alasvaloilla saadaan premium luokan yhtenäinen ja laadukas valaistus. LED-alasvaloilla saadaan yhtenäinen yleisvalaistus, kuten ennen tehtiin paljon energiaa kuluttavilla halogeeni valaisimilla. Verrattuna normaaleihin LED-alasvaloihin, saat tällä uutuus alasvalolla 3000K, 4000K ja 6000K valon samasta valaisimesta. Tämä helpottaa keskustelua siitä pitäisikö valon olla lämmin vai valkoinen. Ei huolta, tällä valaisimella voit tehdä ratkaisun asennuspaikalla. Tämä LED-alasvalo on tietysti himmennettävissä triac-säätimellä. Sopivat säätimet löytyvät ABB:n Impressivo ja Jussi sarjoista, Schneiderilta ja monista muista Suomessa käytettävistä sähkökalustesarjoista. Löytyy myös paljon säätimiä, jolla himmennys ei toimi. Alta löydät listan yhteensopivista valonsäätimistä. Muitakin toimivia varmasti löytyy.

  Valaisimen kehys on vaihdettavissa ja tällä hetkellä meiltä löytyy valkoinen RAL9003, matta musta ja teräksen värinen kehys. Suurempiin kohteisiin kehyksiä löytyy myös messingin värisinä tilaustuotteina. Kehyksen saat helposti valittua sivun ylälaidasta.

  Himmennettava LED-alasvalo

  Ominaisuudet:

  • 3000K, 4000K ja 6000K valittavissa
  • Korkeus vain 30 mm
  • Tupla L&N pikaliittimet + vedonpoistin
  • Asennusaukko 68-80 mm
  • Kehys vaihdettavissa: valkoinen, musta, teräs
  • Suunnattava
  • Himmennettävä
  • Värisemätön valo
  • IP65, roiskevesisuojattu pinta. Käy myös pesuhuoneisiin.
  • Takuu 2 vuotta

  Käyttökohteet:

  • LED-alasvalo yleisvalaistukseen
  • LED-nauha keittiö ruokailutila, saarekkeen päälle, yläkaappien eteen
  • Käytäville, eteiseen, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone
  • Pesuhuone, kylpyhuone, autotalli

  Himmennettävä LED-alasvalo

  Ledtekin LED-alasvalot ovat himmennettäviä. Tämän valaisimen mukana tulee triac-himmennettävä pieni muuntaja ja sitä voi himmentää valonsäätimellä. Valaisin on tarkoitettu toimivaksi mukana tulevalla muuntajalla ja vain sillä. Emme suosittele, että ostat yhden suuritehoisen muuntajan ja kytket kaikki valaisimet sen perään. Siinä ei yleensä tule onnistumista.

  Himmennykseen tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen), eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

  LED-himmennin AC valkoinen 

  Schneider Exxact 315

  ABB 2-100 VA Jussi

  ABB 2-100 VA Impressivo 

   

  Mitä tarvitset asennukseen?

  LED-alasvalojen lisäksi et välttämättä tarvitse mitään muuta kuin asentajan. Näitä LED-valaisimia voi käyttää ilman himmennintä tavallisella valokytkimellä päälle/pois. Jos on remonttikohde, niin tarkista että katossa on valmiina MMJ-johdotus. Jos kyseessä on uudiskohde, niin sinne tehdään oikeanlainen johdotus ja valonsäätimeksi joko himmennin tai vain kytkimet. Valonsäätimien kehyksiksi löytyy hyvin vaihtoehtoja valkoisista matta mustiin.

  Tekniset tiedot mukana tulevalle pienelle LED-muuntajalle:

  Käyttöjännite: 200-240V AC
  Tulotaajuus: 50 Hz
  Lähtövirta 160 mA
  Lähtöjännite: 50-90 V DC +-5 %
  Tehokerroin: ≥ 0.9
  Koko: P60 x L47 x K24 mm
  Paino: 50 g
  Kytkentäboksi tupla L & N pikaliittimet + vedonpoistokansi
  Käyttöympäristö: -20…+40°C

  Suojaluokka: II SELV
  Suojausluokka: IP20 (ei vesisuojausta)
  Suojaus: Oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja
  CE testattu
  CE-EMC testattu
  RoHS

  Himmennettävissä TRIAC himmentimellä leading edge ja trailing edge.

   

  Turvallisuus

  Turvallisuuden kannalta tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja ja tästä valaisimesta se löytyy. Tämän alasvalon LED-muuntaja on CE hyväksytty ja läpäisee vaaditut turvallisuusstandardit. Muuntajaan kytkettävässä liitäntäboksissa on tupla L&N liittimet ja tämän johdosta asennus on helppoa ja nopeaa. Tuplakytkentöjen lisäksi kytkentäboksissa on vedonpoistokansi. Asentajat arvostavat helppoutta ja asennusnopeutta.

  Himmennettävä LED-alasvalo

   

  Mitä jos hajoaa?

  Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa. Valaisimen ja muuntajan välissä on pikaliitin, joten on helppo vaihtaa toinen. Vuodesta 2009 lähtien hyvin harvoin itse LED-alasvalossa on ollut vikoja. Joskus on ollut jotain väpätystä ja siihen auttoi valaisimen vaihto. Jos valaisin ei syty ollenkaan, niin yleensä syy on muuntajassa ja tähän auttaa muuntajan vaihto. Helppo homma.

   

  Mittaustulokset

  Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI mittaus ja spektri. Mittaustuloksissa merkitsevää on CRI arvo, joka on yli 80. Lämmin valkoinen on hyvin lähellä ilmoitettua 3000K arvoa, luonnon valkoinen on hyvin lähellä ilmoitettu 4000K arvoa. Viileän valkoisessa 6000K on suurin ero ilmoitetun ja mittaustuloksen välillä. 6000K ilmoitettu ja 5600K mitattu. Suosituimpia sävyjä ovat miellyttävä lämmin valkoinen 3000K ja moderni luonnon valkoinen 4000K.

   

  Lämmin valkoinen 3000K

   

  Luonnonvalkoinen 4000K

   

  Viileänvalkoinen 6000K (5600K mittaustulos)

   

  Tekniset tiedot

  Kehys

  Valkoinen, Matta musta, Teräs

  Asennusreikä

  68 – 80 mm

  Käyttöympäristö

  '-20°…+40°C

  Korkeus

  30 mm

  LED tyyppi

  2835 SMD

  Lumen

  800 lm

  Paino

  150 g

  Sertifikaatti

  CE

  Suojausluokka

  IP65

  Takuu

  24 kk

  Teho

  8 W

  Valaisimen halkaisija

  88 mm

  Valaisimen väri

  Valitun kehyksen mukainen

  Valaisukulma

  60°

  Valon väri
  Värintoistoindeksi CRI Ra

  80+

  Tuotemerkki

  Ledtek

  Arvostelut

  1. jarmo komulainen

  2. Vesa N.

  3. Pekka K. (varmistettu kirjoittaja)

   Hyvän näköiset ja hyvällä valokuviolla olevat valaisimet.

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös