LED-muuntaja LED-nauhalle

GLP LED-muuntaja 200W 24V

93,90  sis. ALV 24%

Alkaen 8,02 €/kk (24 kk)
Lue lisää
Saatavilla verkkokaupasta

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): LT-GLSV200B24 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 200W 24V

Vesitiviis ja hyvin suojattu LED-muuntaja 200W 24V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 24 V DC LED-nauhoille. Tämän LED-muuntajan korkeus on ainoastaan 43.5 mm ja pituutta on 232 mm. Tämä soveltuu hyvin keskisuuriin ja vähän suurempiinkin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitila + kaappien päälle + sokkelin LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja ja ylikuumenemissuoja ja näinhän se pitääkin olla.

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Tämä muuntaja ei vingu, eli tämä muuntaja on äänetön myös himmentimien kanssa. Hyvin useissa LED-muuntajissa on pieni vinkumisominaisuus, kun käytetään LED-himmennintä. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tämä muuntaja on hiljainen.

Edut: turvallinen, laatua sopivaan hintaan, huoleton

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 24 V DC LED-nauhoille. Teho riittää esimerkiksi noin 15-16 metrille DCOB 10W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 200 wattia ja käyttöjännite on 24 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max noin 35 metriä 4,5W COB LED-nauhalle
Max noin 15-16 metrille 10W DCOB LED-nauhalle
Max noin 13 metrille 12W Premium COB LED-nauhalle

Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 200W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhojen ryhmät nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

 

Muut tiedot:

  • Roiskevesisuojattu LED-muuntaja
  • Passiviijäädytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Johtimet syöttö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

 

LED-muuntaja

 

 

LED-muuntaja

 

 

 

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 100-277V AC
Maksimi teho 200 W
Lähtövirta 16.67A
Lähtöjännite 12V DC
Tehokerroin > 0.96
Käyttöympäristö -40°C....+60°C
Mitat Pituus 232, leveys 68, korkeus 43.5 mm
Paino 1,35 KG
IP-luokitus IP67
Suojausluokka I
Turvallisuus oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja
EMC Täyttää vaatimukset EN55015; IEC61000-3-2; IEC61000-3-3; IEC61547
EMC standardit Täyttää vaatimukset EN55015; IEC61000-3-2; IEC61000-3-3; IEC61547
Turvallisuus standardit Täyttää vaatimukset EN 61347-1, EN 61347-2-13
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “GLP LED-muuntaja 200W 24V”