COB piste LED-nauha

CRI80 DCOB LED-nauha 3000K 10W 24V

Inventaariotarjous
19,90 
ALE 45%
Norm. 35,90 
Kampanjahinta on voimassa toistaiseksi tai niin kauan kuin tavaraa riittää.
Saatavilla verkkokaupasta

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): LT-COBDO3K24 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

DCOB, eli ns piste COB LED-nauha. Valonlaatu on hyvä CRI 80+ ja tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu tunnelmavaloa ja hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin ja valon väri on miellyttävä lämmin valkoinen 3000K.

Inventaariotarjous!

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 80 ja se tarkoittaa, että valon laatu on hyvä.

Ledtek COB piste LED-nauha

COB piste LED-nauhalla saadaan premium luokan valaistus. COB piste LED-nauhoilla saadaan samantyylinen pisteellinen valaistus, kuin perinteisillä SMD LED-nauhoilla. COB LED-nauhan etuna on uusi valmistustekniikka, jolla nauhan pinta saadaan antistaattiseksi ja valmistuskustannukset on SMD LED-nauhoja alhaisemmat.

Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 5-metrin rullan toisessa päässä 1 metri asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän SMD LED-nauhoja. COB piste LED-nauhan ledien on pehmeä ja antistaattinen. Nauhan leveys on 8 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka on  IP20, eli tämä on tarkoitettu kuiviin tiloihin. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Tämän COB LED-nauhan pitkät kuparitartunnat on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet kuparit.

Käyttökohteet:

• LED-nauha tunnelmavalaistukseen
• LED-nauha hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin
• Lämpimään tunnelmaan
• Valokouruihin
• Verhokotelot
• Epäsuoravalaistus

Himmennettävä LED-nauha

Ledtekin COB piste LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on 1 metri johtoa rullan toisessa päässä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Et välttämättä tarvitse COB-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 8 mm COB-liittimet.
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. Voit asentaa COB piste LED-nauhan alumiiniprofiililla tai ilman. Jos asennat ilman profiilia, niin suosittelemme asennusta metallipinnalle. Huokoiset puut tai kalustelevyt eivät ole optimaalisia pintoja LED-nauhalle. Kalustelevyyn nauha tarttuu hyvin, mutta jäähdytyksen kannalta pinta on huono. Tämä LED-nauha on IP20 kuivantilan LED-nauha. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, 1616 musta, 1616 valkoinen tai 2310 suorakaide.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

Tulossa

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 24 V DC
Himmennys Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla
Suojausluokka IP20
Suositeltu käyttöympäristö Sisätilat
Värilämpö 3000 K
LED-valmistaja San'an
LED-määrä 160 kpl/metri
Teho 10W/metri
Valovirta 1000 lm/ metri +- 10%
Värintoistoindeksi 80+
Nauhan leveys 8 mm
Nauhan korkeus 1.36 mm
Katkaisuväli 5 cm
Rullan pituus 5 m
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “CRI80 DCOB LED-nauha 3000K 10W 24V”

Katso myös