LED-nauhat KESÄ-ALE
LED-muuntaja 100W 24V LED-nauhalle
LED-muuntaja 24V
LED-muuntajan kuormitus
LED-muuntaja CE
LED-muuntaja 100W 24V LED-nauhalle
LED-muuntaja 24V
LED-muuntajan kuormitus
LED-muuntaja CE
GLP

GLP GV6 LED-muuntaja 100W 24V

69.90 

Varastossa

SKU: LT-GV6100B24Tuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 24V

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 100W 24V

Vesitiviis ja hyvin suojattu LED-muuntaja 100W 24V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 24 V DC LED-nauhoille. GV6 sarjan 100 wattinen on hieman pienempi GLSV sarjalaiseen verrattuna. Tämän muuntajan korkeus on ainoastaan 37 mm ja pituutta on 147,5 mm. Tämä soveltuu hyvin keskisuuriin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitilan LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuumenemissuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja ja ylikuormasuoja. Näinhän se pitääkin olla!

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Tämä muuntaja ei vingu, eli tämä muuntaja on äänetön myös himmentimien kanssa. Hyvin useissa LED-muuntajissa on pieni vinkumisominaisuus, kun käytetään LED-himmennintä. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tämä muuntaja on hiljainen.

Edut: turvallinen, laatua sopivaan hintaan, huoleton

Tämä LED-muuntajan teknisten tietojen mukaan tätä ei ole tarkoitettu käytettäväksi ns. no-load modessa, eli kuormittamattomana.

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 24 V DC LED-nauhoille. Teho riittää esimerkiksi noin 10 metrille COB CC 8.6W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuumenemissuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja ja ylikuormasuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja ja ylijännitesuoja katkaisevat virran 24 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään ja/tai ylikuorma on poistettu.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 100 wattia ja käyttöjännite on 24 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää noin 80% kuormalla esimerkiksi:

Max noin 35 metriä 4,5W COB LED-nauhalle
Max noin 10 metrille 8.6W COB CCT LED-nauhalle
Max noin 6,5 metrille 12W Premium COB LED-nauhalle

Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 100W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhojen ryhmät nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

 

Muut tiedot:

  • Roiskevesisuojattu LED-muuntaja
  • Passiviijäädytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Johtimet syöttö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
  • Tätä ole tarkoitettu käytettäväksi ns. no-load modessa, eli kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan
  • Soveltuu kuiviin tiloihin, kosteisiin tiloihin ja märkiin tiloihin
  • Soveltuu sisä- ja ulkotilojen LED-asennuksiin

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

 

LED-muuntaja 24V

 

LED-muuntajan kuormitus:

LED-muuntajan kuormitus

 

LED-muuntaja CE

 

 

 

 

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

100-264V AC

EMC

Täyttää vaatimukset EN55015; IEC61000-3-2; IEC61000-3-3; IEC61547

Maksimi teho

100 W

Lähtövirta

4.2 A

Lähtöjännite

24V DC

Tehokerroin

> 0.96

Käyttöympäristö

'-40°C….+60°C

Mitat

Pituus 147.5 x Leveys 67.2 x Korkeus 37mm

Paino

650 g

Turvallisuus

oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja

IP-luokitus

IP67

Suojausluokka

I

Turvallisuus standardit

EN 61347-1, EN 61347-2-13

EMC standardit

IEC61547, EN55015, IEC61000-3-2, IEC61000-3-3

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE, SELV

Tuotemerkki

GLP

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös