• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V
  LED-alasvalo 12V

  CRI90 LED-alasvalo 6W himmennettävä 12V

  12 V
  3000K ja 4000K valolla
  Valkoinen kehys
  Suunnattava

  17.90 

  Varastossa

  SKU: LT-S446W3K-2Tuoteosastot: LED Valaisimet, LED-alasvalot

  Tuotekuvaus

  CRI90 LED-alasvalo 6W himmennettävä 12V

  CRI90 12 v 6W LED-alasvalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. Voit luoda tyylikkään ja modernin yleisvalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävän pehmeä lämmin valkoinen 3000K tai luonnonvalkoinen 4000K. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! 12 voltin valaisin soveltuu täydellisesti myös aurinkosähköjärjestelmään.

  Valon laadulla on merkitystä

  Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
  Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

  CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen. Tarkat testitulokset näet alta.

  CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

   

  Himmennettävä 12 voltin LED-alasvalo

  Ledtekin LED-alasvalot ovat himmennettäviä. 12 voltin LED-alasvalon himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

  Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
  Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI/push-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta. Oikein valittu valonsäädin ei surise, eikä pärise.

  Sopivat himmentimet esimerkiksi

  LED-himmennin AC valkoinen 

  Schneider Exxact 315

  ABB 2-100 VA Jussi

  ABB 2-100 VA Impressivo 

  Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

  Himmennys 12 voltin puolella

  Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys 12 Voltin puolelle, eli muuntajan jälkeen. Tällöin himmennykseen käy edulliset langattomat LED-himmentimet pro tai premium sarjasta.

  Ledtek Pro-himmentimet

  Ledtek Premium-himmentimet

   

  LED-alasvalojen asennus

  Asennukseen tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 70-75 mm. Valaisimen kehys on 85 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on 27 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Tyypillisesti LED-alasvalot on 230V ja ne tulee mA vakiovirtamuuntajien kanssa.  Tästä poiketen tämä on 12 voltin LED-alasvalo. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 6W = 24W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 30W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä. Nämä on helppo vaihtaa 12 voltin halogen spottien tilalle.

  Turvallisuus

  Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle alasvalolle sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

  12 Volttinen

  Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen yleisvalaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on katossa valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset vain uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-alasvalot.

  Käyttökohteet

  Keittiö, ruokailutila, saarekkeen päälle, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone

  CRI90, parasta laatua

  Rakentajille, remontoijille

  Pitkäikäinen

  Ei UV- tai IR-säteilyä

  Mitä jos hajoaa?

  Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

   

  Paketin sisältö

  1 x LED-alavalo, ei muuntajaa

  Mittaustulokset

  Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

  Tekniset tiedot

  Asennusreikä

  70-75 mm

  Käyttöympäristö

  ‘-20°…+40°C

  Sertifikaatti

  CE

  Suojausluokka

  IP44

  Valaisimen halkaisija

  85 mm

  Valaisimen väri

  Valkoinen

  Valaisukulma

  40°

  Valon väri

  Lämmin valkoinen, Neutraali valkoinen

  Värintoistoindeksi CRI Ra

  90+

  Arvostelut

  Arviot

  Arvosteluja ei vielä ole

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös

  Ledtek