CRI90 LED-alasvalo 6W himmennettävä 12V

Matala
Himmennettävä
Aurinkosähköjärjestelmään
Saatavilla verkkokaupasta
Tuotetunnus (SKU): LT-S446W3K Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Tuotekuvaus

CRI90 LED-alasvalo 6W himmennettävä 12V

CRI90 12 v 6W LED-alasvalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. Voit luoda tyylikkään ja modernin yleisvalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävän pehmeä lämmin valkoinen 3000K tai luonnonvalkoinen 4000K. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! 12 voltin valaisin soveltuu täydellisesti myös aurinkosähköjärjestelmään.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen. Tarkat testitulokset näet alta.

CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

 

Himmennettävä 12 voltin LED-alasvalo

Ledtekin LED-alasvalot ovat himmennettäviä. 12 voltin LED-alasvalon himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI/push-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta. Oikein valittu valonsäädin ei surise, eikä pärise.

Sopivat himmentimet esimerkiksi

LED-himmennin AC valkoinen 

Schneider Exxact 315

ABB 2-100 VA Jussi

ABB 2-100 VA Impressivo 

Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

Himmennys 12 voltin puolella

Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys 12 Voltin puolelle, eli muuntajan jälkeen. Tällöin himmennykseen käy edulliset langattomat LED-himmentimet pro tai premium sarjasta.

Ledtek Pro-himmentimet

Ledtek Premium-himmentimet

 

LED-alasvalojen asennus

Asennukseen tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 70-75 mm. Valaisimen kehys on 85 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on 27 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Tyypillisesti LED-alasvalot on 230V ja ne tulee mA vakiovirtamuuntajien kanssa.  Tästä poiketen tämä on 12 voltin LED-alasvalo. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 6W = 24W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 30W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä. Nämä on helppo vaihtaa 12 voltin halogen spottien tilalle.

Turvallisuus

Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle alasvalolle sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

12 Volttinen

Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen yleisvalaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on katossa valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset vain uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-alasvalot.

Käyttökohteet

Keittiö, ruokailutila, saarekkeen päälle, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone

CRI90, parasta laatua

Rakentajille, remontoijille

Pitkäikäinen

Ei UV- tai IR-säteilyä

Mitä jos hajoaa?

Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

 

Paketin sisältö

1 x LED-alavalo, ei muuntajaa

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

Tekniset tiedot

Valaisimen halkaisija 85 mm
Asennusreikä 70-75 mm
Korkeus 27 mm
Paino 117 g
Teho 6 W
LED tyyppi Bridgelux COB LED
Valon väri 3000K lämmin valkoinen, 4000K luonnon valkoinen
Lumen 3000K 360 lumen, 4000K 400 lumen
Valaisukulma 40°
Värintoistoindeksi CRI Ra 90+
Suojausluokka IP44
Käyttöympäristö -20°...+40°C
Valaisimen väri Valkoinen
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “CRI90 LED-alasvalo 6W himmennettävä 12V”

Katso myös