LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
LED-alavalo, himmennettävä, 3000K, musta, yleisvalo
Ledtek

CRI90 LED-alasvalo 13W 4K himmennettävä MU

32.90 

Varastossa

SKU: LT-AV13W4KBTuoteosastot: LED Valaisimet, LED-alasvalot

Tuotekuvaus

CRI90 LED-alasvalo 13W himmennettävä 3000K musta

CRI90 LED-alasvalo, jossa on paljon valotehoa ja valaisin on himmennettävä. Alumiinirunkoinen ja kohtuullisen matala yleisvalo, jonka korkeus on 38 mm. Voit luoda tyylikkään ja modernin yleisvalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävä luonnonvalkoinen 4000K. Erinomaisen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! Edellä mainittujen tärkeiden ominaisuuksien lisäksi tämä valaisin on himmennettävissä valonsäätimellä. Esimerkiksi ABB, Schneider tai Ensto. Jokaisen valaisimen mukana tulee oma pieni liitäntälaite (eli muuntaja) ja siinä on vedonpoistimella varustettu kansi ja tupla liittimet. Valoteho 960 lumenia.

 

LED-alasvalo himmennettävä

LED-alasvalo himmennettävä

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.

Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti kotona, valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla. Hyvinvointi lisääntyy. Korkea valonlaatu on vähän niin kuin nopea nettiyhteys. Siihen kun tottuu, niin et halua enää vaihtaa huonompaan.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Himmennettävä LED-alasvalo

Ledtekin LED-alasvalot ovat himmennettäviä. Tämän valaisimen mukana tulee triac-himmennettävä pieni muuntaja ja sitä voi himmentää valonsäätimellä. Valaisin on tarkoitettu toimivaksi mukana tulevalla muuntajalla ja vain sillä. Emme suosittele, että ostat yhden suuritehoisen muuntajan ja kytket kaikki valaisimet sen perään. Siinä ei yleensä tule onnistumista.

Himmennykseen tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen), eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

LED-himmennin AC valkoinen 

Schneider Exxact 315

ABB 2-100 VA Jussi

ABB 2-100 VA Impressivo 

 

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-alasvalojen lisäksi et välttämättä tarvitse mitään muuta kuin valtuutetun sähköasentajan. Näitä LED-valaisimia voi käyttää ilman himmennintä tavallisella valokytkimellä päälle/pois. Jos on remonttikohde, niin tarkista että katossa on valmiina MMJ-johdotus AC230V valaisimille. Jos kyseessä on uudiskohde, niin sinne tehdään oikeanlainen johdotus ja valonsäätimeksi voit valita joko himmentimen tai kytkimet. Valonsäätimien kehyksiksi löytyy hyvin vaihtoehtoja valkoisista matta mustiin. Turvaetäisyydet minimissään 25 mm sivuille ja valaisimen päälle, jotta valaisin saa tilaa jäähtyä.

LED-alasvalo himmennettävä

LED-alasvalo himmennettävä

Turvallisuus

Turvallisuuden kannalta tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja ja tästä valaisimesta se löytyy. Tämän alasvalon LED-muuntaja on CE hyväksytty ja läpäisee vaaditut turvallisuusstandardit. Muuntajassa on vedonpoistokansi, jolla asennusjohto puristuu kiinni.

Käyttökohteet

Keittiö, ruokailutila, saarekkeen päälle, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone

CRI90, parasta laatua

Rakentajille, remontoijille

Pitkäikäinen

Ei UV- tai IR-säteilyä

Ei sisällä elohopeaa tai muita haitallisia materiaaleja

Mitä jos hajoaa?

Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa. Valaisimen ja muuntajan välissä on pikaliitin, joten on helppo vaihtaa toinen. Vuodesta 2009 lähtien hyvin harvoin itse LED-alasvalossa on ollut vikoja. Joskus on ollut jotain väpätystä ja siihen auttoi valaisimen vaihto. Jos valaisin ei syty ollenkaan, niin yleensä syy on muuntajassa ja tähän auttaa muuntajan vaihto. Helppo homma.

Tekniset tiedot mukana tulevalle pienelle LED-muuntajalle:

Käyttöjännite: 200-240V AC
Tulotaajuus: 50 Hz
Lähtövirta 350 mA
Teho: 14W
Lähtöjännite: 23-40 V DC +-5 %
Tehokerroin: ≥ 0.9
Koko: P103 x L39 x K23 mm
Paino: 73 g
Vedonpoistokansi
L & N ruuviliittimet 0,75 – 1,5 mm2
Käyttöympäristö: -20…+40°C

Suojaluokka: II SELV
Suojausluokka: IP20 (ei vesisuojausta)
Suojaus: Oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja
CE testattu
RoHS
SELV

Himmennettävissä TRIAC himmentimellä leading edge ja trailing edge.

Paketin sisältö

1 x LED-alasvalo, 1 kpl muuntaja, kytkentäohje

Tekniset tiedot

Teho

13 W

Valon väri

4000K luonnonvalkoinen

Lumen

960 lm

Värintoistoindeksi

90+

Valaisukulma

90°

LED tyyppi

2835 SMD

Valaisimen väri

Musta

Suojausluokka

IP20

Valaisimen halkaisija

110 mm

Asennusreikä

90-100 mm

Korkeus

38 mm

Paino

235 g

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

Ledtek

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös