CRI90 COB LED-nauha silikoniputkessa 3000K 4.5W 24V

1
(1 tuotearvio)
42,90  sis. ALV 24%
Tulossa varastoon
Tuotetunnus (SKU): LT-COB320243KST Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

Korkean värintoiston Ledtek COB LED-nauha vaikkapa saunaan tai terassille. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu tunnelmavaloa vaativiin kohteisiin ja valon väri on miellyttävä lämmin valkoinen 3000K.

Toimitettavissa toukokuu 2023.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Ledtek COB LED-nauha

COB LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia. COB LED-nauhoilla saadaan samanlainen yhtenäinen valaistus niin kuin meidän tiheäledisillä SMD LED-nauhoilla. Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 5-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän SMD LED-nauhoja. COB LED-nauhan pinta on pehmeä ja antistaattinen. Nauhan leveys on 8 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka tällä vesitiiviillä COB LED-nauhalla on IP65 ja se tarkoittaa hyvää vesisuojausta. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Tämän COB LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet kuparitartunnat.

Käyttökohteet:

• LED-nauha tunnelmavalaistukseen
• Lämpimään tunnelmaan
• Saunaan ja terassille
• Portaisiin käsijohteen taakse tai askelmiin
• Hyllyjen ja tasojen valaisuun
• Valokouruihin
• Verhokotelot
• Kohteet, joissa tarvitset vesisuojattua LED-nauhaa

Onko tämä LED-nauha himmennettävä?

Totta kai! Ledtekin COB LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse COB-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 8 mm COB-liittimet.
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. COB LED-nauhan kanssa tämä ei ole välttämätöntä. Tämä LED-nauha on IP65 vesisuojattu LED-nauha ja voit asentaa tämän esimerkiksi saunaan ilman LED-profiilia. Usein asennuksessa käytetään LED-profiilia, sillä se tekee asennuksesta helpomman. Profiilit kiinnitetään lauteen alapintaan, sen jälkeen LED-nauha ja kansi paikalleen. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide. LED-nauhan taustalla on hyvä 2-puoleinen teippi, mutta saunassa pysyvyys ei ole pitkäikäinen. Jos et halua käyttää LED-profiileja, niin hyvä vaihtoehto on muovinen kulmalista ja siihen LED-nauhan kiinnitys liimamassalla.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ledtekfi valaistus | LED-valot (@ledtekfi) jakama julkaisu

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ledtekfi valaistus | LED-valot (@ledtekfi) jakama julkaisu

 

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 24 V DC
Himmennys Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla
Suojausluokka IP65
Suositeltu käyttöympäristö Sisätilat & ulkotilat
Värilämpö 2980-3150 K
LED-valmistaja San'an
LED-määrä 320 kpl/metri
Teho 4.5 W/metri
Valovirta 468 lm/metri
Värintoistoindeksi 90+
Nauhan leveys 8 mm
Nauhan korkeus 2.4 mm
Katkaisuväli 5 cm
Rullan pituus 5 m
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Arvostelut

1 arvio tuotteelle CRI90 COB LED-nauha silikoniputkessa 3000K 4.5W 24V

  1. 1

    Hannu Koivumäki (varmistettu kirjoittaja)

    Oikein hyvä valinta meidän tervaleppäsaunan selkänojan taakse. Kaukosäädettävällä himmentimellä voi säätää halutun kirkkauden.

Lisää arvio

Katso myös