LED-nauhat KESÄ-ALE
COB 10 metriä
COB 10 metriä
COB 10 metriä
COB 10 metriä
COB 10 metriä
COB 10 metriä
COB 10 metriä
COB 10 metriä
Ledtek

CRI90 COB LED-nauha 3000K 12W IP54 24V 10m

76.42  85.90 

Varastossa

Aikaisempi alin hinta: 76.42 .

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin – 10 metrin rulla

SYKSY-ALE

Korkean värintoiston CRI90 Ledtek COB LED-nauha. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+ ja se tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valotehoa vaativiin kohteisiin ja kohteisiin, jossa valon laadulla on merkitystä. Valon väri on pehmeä 3000K lämmin valkoinen. LED-nauhassa on IP54 silikonisuojaus ja se tekee tästä LED-nauhasta roiskevesisuojatun. Esimerkiksi kylpy- ja pesuhuoneisiin katon ja seinän rajaan epäsuoraksi valoksi. Tämä soveltuu myös ulos räystäiden valaisuun. Ulkona suosittelemme tämän asennus LED-profiilin sisään. Esimerkiksi musta 1715.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Ledtek COB LED-nauha

COB LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia. COB LED-nauhoilla saadaan samanlainen yhtenäinen valaistus niin kuin meidän tiheäledisillä SMD LED-nauhoilla. Verrattuna muualta löytyviin normaaleihin LED-nauhoihin on meillä 10-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän SMD LED-nauhojakin. IP54 COB LED-nauhan pinta on pehmeä ja siinä on antistaattinen silikonisuoja. Nauhan leveys on 10 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka on  IP54, eli tässä on roiskevesisuojaus. Voit käyttää tätä kuivissa ja kosteissa tiloissa. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Pitkät kuparit on tekee liitosten ja juotosten tekemisestä helpompaa. Halpis LED-nauhoissa on lyhyet liitoskohdat.

Käyttökohteet:

• Roiskevesisuojausta vaativiin kohteisiin
• Terassille yleisvaloksi
• Katoksiin LED-profiilin sisään
• Kylpyhuoneisiin
• Pesuhuoneisiin
• Lämpimään valaistukseen
• Valokouruihin
• Epäsuoravalaistus

Himmennettävä COB LED-nauha

Ledtekin COB LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse COB-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 10 mm COB-liittimet. Jotta liittimet toimivat, on tartuntapintojen päältä raaputettava silikonisuoja pois. Helppo homma esim. mattoveitsellä.
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. Pisteettömyyttä ajatellen COB LED-nauhan kanssa profiilia ei välttämättä tarvitse, mutta kyllähän asennuksesta tulee esteettisesti siisti LED-profiililla. Tämä LED-nauha on IP54 roiskevesisuojattu. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin ilman LED-profiilia. Saunaan suosittelemme asennusta vain profiilin kanssa. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

 

Tekniset tiedot

Rullan pituus

10 m

Teho

12 W/metri

Käyttöjännite

24 V DC

Valovirta

1128 lm/metri

Värilämpö

2980-3150 K, 3860-4140 K

Värintoistoindeksi

90+

Himmennys

Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla

Katkaisuväli

5 cm

LED-määrä

420 kpl/metri

LED-valmistaja

San'an

Nauhan korkeus

2.4 mm

Nauhan leveys

10 mm

Suojausluokka

IP54

Suositeltu käyttöympäristö

Sisätilat & ulkotilat

Sertifikaatti

CE

Takuu

24 kk

Tuotemerkki

Ledtek

Arvostelut

  1. Suomi

    hannu (varmistettu kirjoittaja)

    Erittäin hyvä

  2. Suomi

    Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös