• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  POS

  POS LED-muuntaja 150W 24V

  24V
  Ohut
  Tehokas

  59.90 

  Varastossa

  SKU: LT-FTPC150V24CTuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 24V

  Tuotekuvaus

  LED-muuntaja 150W 24V

  Kuivantilan LED-muuntaja 150W 24V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 24V DC SMD LED-nauhoille ja 24V DC COB LED-nauhoille. Tämän LED-muuntajan korkeus on ainoastaan 17.2 mm ja pituutta on 177 mm. Tämä soveltuu hyvin keskisuuriin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitila + kaappien päälle menevälle LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja ja ylikuumenemissuoja.

  Ledien himmentäminen

  Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Ja nyt tietoa, jota et muualta kuule. Kun käytetään muuntajan jälkeen asennettavaa PWM-ohjattua himmennintä alkaa useista muuntajista kuulua pieni sirinä. Yleensä näin käy IP20 muuntajien kanssa ja paremmin suojatuissa muuntajissa tätä ongelmaa ei ole. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tästä muuntajasta kuuluu pieni ääni silloin kun himmennetään. Jos muuntaja on on/off valokytkimen perässä, niin silloin ei kuulu mitään. Myös muuntajan asennuspaikka vaikuttaa kuuluuko ääni. Jos muuntajan asennuspaikka on keittiössä kaappien päällä ja sinulla on tarkat korvat, niin tämä ei ole paras vaihtoehto. Jos muuntaja menee jonnekin tekniseen tilaan tai paikkaan jossa ei oleskella, niin ei ongelmaa. Jos et kuule korkeita ääniä, niin ei ongelmaa 🙂

  Edut: turvallinen, laatua, huoleton

  LED-muuntajan asennus

  Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 24V DC SMD LED-nauhoille, 24V DC COB LED-nauhoille ja muille 24v DC LED-valaistustuotteille. Teho riittää esimerkiksi noin 10 metrille CRI90 COB  4000K 12W 24V LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä ylikuorma-, oikosulku- ja ylijännitesuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

  Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa muuntajan tuottama lämpö pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

  Riittävä LED-muuntajan teho

  Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 150 wattia ja käyttöjännite on 24 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Laske noin 80% kuorma muuntajan maksimiteholle. Tälle muuntajalle 150W x 0,8 = 120W. Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

  Max noin 26 metriä 4,5W COB LED-nauhalle
  Max noin 10 metrille 12W COB LED-nauhalle
  Max noin 14 metrille 8.6W COB CC LED-nauhalle
  Max noin 8 metrille 15W COB CCT LED-nauhalle

  Tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Pienemmille spoteille tässä on turhan paljon tehoa, jos kyse ei ole suuresta ryhmästä. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 150W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhojen ryhmät nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

  Muut tiedot:

  • IP20 kuivantilan LED-muuntaja
  • Passiviijäähdytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Ruuviliittimet & vedonpoistokansi ensiö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

  Mittakuvat ja kytkentäohje:

  LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Ei tarkoita, että muuntaja menee kuumaksi, mutta kädellä tuntee lämmön. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

  Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Suosittu pistotulppa on valkoinen Opal pistotulppa, jossa on 2,5 metriä johtoa.  Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

   

  LED-muuntaja

  LED-muuntaja CE

  Tekniset tiedot

  Käyttöjännite

  220-240V AC

  Maksimi teho

  150 W

  Lähtövirta

  6.25 A

  Lähtöjännite

  24V DC

  Tehokerroin

  > 0.9

  Käyttöympäristö

  -20°C…+40°C

  Mitat

  177 x 56.4 x 17.2mm (P x L x K)

  Paino

  270 g

  Turvallisuus

  oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja

  IP-luokitus

  IP20

  Suojausluokka

  II

  EMC

  Täyttää vaatimukset EN 55015, Täyttää vaatimukset EN 61547

  Harmonic current

  Täyttää vaatimukset EN61000-3-2, EN61000-3-3

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE, SELV

  Tuotemerkki

  POS

  Arvostelut

  Arviot

  Arvosteluja ei vielä ole

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös

  Ledtek