LED-nauhat KESÄ-ALE
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja CE
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja CE
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
LED-muuntaja 100W
POS

POS LED-muuntaja 100W 12V

49.90 

Varastossa

SKU: LT-FTPC100C12-ETuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 12V

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 100W 12V

Kuivantilan LED-muuntaja 100W 12V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-kohdevaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Tämän LED-muuntajan korkeus on ainoastaan 30.6 mm ja pituutta on 179.4 mm. Tämä soveltuu hyvin vähän keskisuuriin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitila + kaappien päälle LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormitussuoja ja ylikuumenemissuoja ja näinhän se pitääkin olla.

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Ja nyt tietoa, jota et muualta kuule. Kun käytetään muuntajan jälkeen asennettavaa PWM-ohjattua himmennintä alkaa useista muuntajista kuulua pieni sirinä. Yleensä näin käy IP20 muuntajien kanssa ja paremmin suojatuissa muuntajissa tätä ongelmaa ei ole. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on kyllä ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Tästä muuntajasta kuuluu pieni ääni silloin kun himmennetään. Jos muuntaja on on/off valokytkimen perässä, niin silloin ei kuulu mitään. Myös muuntajan asennuspaikka vaikuttaa kuuluuko ääni. Jos muuntajan asennuspaikka on keittiössä kaappien päällä ja sinulla on tarkat korvat, niin tämä ei ole paras vaihtoehto. Jos muuntaja menee jonnekin tekniseen tilaan tai paikkaan jossa ei oleskella, niin ei ongelmaa. Jos et kuule korkeita ääniä, niin ei ongelmaa 🙂

Edut: turvallinen, laatua, huoleton

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille, 12 V DC LED-alasvaloille, 12V DC LED-spoteille, jne. Teho riittää esimerkiksi noin 8 metrille COB 10W LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sitten kun muuntaja on päässyt jäähtymään. Myös ylikuormasuoja katkaisee virran toisiopuolelta.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 100 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max noin 16 metriä 4,8W LED-nauhalle
Max noin 8 metrille 10W COB LED-nauhalle
Max noin 16 kpl 5 watin LED-alasvaloille
Max 16 kpl 5 watin LED-kohdevaloille
Max noin 25 kpl 3 watin LED-spotteja

Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Pienemmille spoteille tässä on turhan paljon tehoa, jos ei ole kyse suuresta ryhmästä. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 100W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhat nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

Muut tiedot:

  • IP20 kuivantilan LED-muuntaja
  • Passiviijäähdytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Ruuviliittimet & vedonpoistokansi ensiö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Ei tarkoita, että muuntaja menee kuumaksi, mutta kädellä tuntee lämmön. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Suosittu pistotulppa on valkoinen Opal pistotulppa, jossa on 2,5 metriä johtoa.  Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

 

LED-muuntaja 100W

LED-muuntaja CE

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

200-240V AC

Maksimi teho

100W

Lähtövirta

8.33 A

Lähtöjännite

12V DC

Tehokerroin

> 0.9

Käyttöympäristö

'-20°C….+45°C

Mitat

P164 x K56.4 x L16.8 mm

Paino

400 g

Turvallisuus

EN 61347-2-13, oikosulkusuoja, Täyttää vaatimukset EN 61347-1, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja, EN61000-3-2, EN61000-3-3

IP-luokitus

IP20

Suojausluokka

II

EMC

Täyttää vaatimukset EN 55015, Täyttää vaatimukset EN 61547

Harmonic current

Täyttää vaatimukset EN61000-3-2, EN61000-3-3

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE, SELV

Tuotemerkki

POS

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös