LED-muuntaja

GLP LED-muuntaja GLG 100W 12V

61,90  sis. ALV 24%
Saatavilla verkkokaupasta

Varastossa

Tuotetunnus (SKU): LT-GLG10012A Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Tuotekuvaus

LED-muuntaja 100W 12V

Vesitiivis ja hyvin suojattu LED-muuntaja GLP:n GLG sarjasta 100W 12V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille. Tämä soveltuu hyvin keskisuuriin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitilan LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja, ylikuumenemissuoja, ylijännitesuoja ja näinhän se pitääkin olla.

Ledien himmentäminen

Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Tämä muuntaja ei vingu, eli tämä muuntaja on äänetön myös himmentimien kanssa. Hyvin useissa LED-muuntajissa on pieni vinkumisominaisuus, kun käytetään LED-himmennintä. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Jos et kuule korkeita ääniä, niin eipä vinkumista tai sen puutetta tarvitse sen enempää miettiä. Tämä muuntaja on hiljainen.

Edut: turvallinen, laatua sopivaan hintaan, huoleton, äänetön

LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille. Teho riittää esimerkiksi noin 5 metrille 16W tiheäledistä LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja, ylijännitesuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku toimii ns. virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuormasuoja toimi virranrajoitusperiaatteella. Ylijännitesuoja katkaisee virransyötön toisiopuolelle. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sen jälkeen kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 100 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max noin 16 metriä 4,8W LED-nauhalle
Max noin 8 metriä 9.6W LED-nauhalle
Max noin 6 metrille 14.4W LED-nauhalle

Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 100W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhojen ryhmät nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

 

Muut tiedot:

  • Roiskevesisuojattu LED-muuntaja
  • Passiivijäädytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Johtimet syöttö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

LED-muuntaja

 

LED-muuntaja

 

 

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 90-264V AC
Maksimi teho 100 W
Lähtövirta 8.5A
Lähtöjännite 12V DC
Tehokerroin > 0.95
Käyttöympäristö Sisätilat
Mitat 216 x 66 x 40 mm
Paino 0.95 kg
IP-luokitus IP65
Suojausluokka I
Turvallisuus oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumeneimssuoja
EMC Täyttää vaatimukset EN 55015
EMC standardit Täyttää vaatimukset EN61547; EN55024; EN61000-4-2, -3, -4, -5, -6, -8, -11
Turvallisuus standardit Täyttää vaatimukset EN61347-1, EN61347-2-13, IP65
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE, SELV

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “GLP LED-muuntaja GLG 100W 12V”

Katso myös