• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja 12V
  LED-muuntaja 12V
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja 12V
  LED-muuntaja 12V
  LED-muuntaja
  LED-muuntaja
  GLP

  GLP LED-muuntaja GLG 100W 12V

  100W
  Hiljainen
  Vesitiivis

  61.90 

  Loppu varastosta

  SKU: LT-GLG10012ATuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 12V

  Tuotekuvaus

  LED-muuntaja 100W 12V

  Vesitiivis ja hyvin suojattu LED-muuntaja GLP:n GLG sarjasta 100W 12V, joka soveltuu täydellisesti esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille. Tämä soveltuu hyvin keskisuuriin LED-asennuksiin, esimerkiksi keittiön välitilan LED-nauhalle. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormitussuoja, ylikuumenemissuoja, ylijännitesuoja ja näinhän se pitääkin olla.

  Ledien himmentäminen

  Tätä muuntajaa ei voi himmentää, mutta muuntajan ja valonlähteen väliin voit asentaa LED-himmentimen aivan normaalisti. Tämä muuntaja ei vingu, eli tämä muuntaja on äänetön myös himmentimien kanssa. Hyvin useissa LED-muuntajissa on pieni vinkumisominaisuus, kun käytetään LED-himmennintä. Vinkumista tapahtuu silloin kun valotehoa on noin 80% ja se on ärsyttävä ääni, jos olet tarkkakorvainen. Jos et kuule korkeita ääniä, niin eipä vinkumista tai sen puutetta tarvitse sen enempää miettiä. Tämä muuntaja on hiljainen.

  Edut: turvallinen, laatua sopivaan hintaan, huoleton, äänetön

  LED-muuntajan asennus

  Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 12 V DC LED-nauhoille. Teho riittää esimerkiksi noin 5 metrille 16W tiheäledistä LED-nauhaa. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja, ylijännitesuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku toimii ns. virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuormasuoja toimi virranrajoitusperiaatteella. Ylijännitesuoja katkaisee virransyötön toisiopuolelle. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 12 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle sen jälkeen kun muuntaja on päässyt jäähtymään.

  Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan. Muuntajaa ei siis kannata sijoittaa tiiviiseen koteloon, jossa ilma ei pääse vaihtumaan. Keittiössä hyvä paikka on esimerkiksi yläkaappien päällä.

  Riittävä LED-muuntajan teho

  Tämän LED-muuntaja maksimiteho on mukavat 100 wattia ja käyttöjännite on 12 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja, kuin mitä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

  Max noin 16 metriä 4,8W LED-nauhalle
  Max noin 8 metriä 9.6W LED-nauhalle
  Max noin 6 metrille 14.4W LED-nauhalle

  Kuten määristä huomaat, niin tyypillisesti tämän tehoiset LED-muuntajat menee LED-nauhan asennuksiin. Sinulla on voi olla eri tehoisia LED-nauhoja yhden muuntajan perässä. Voit tehdä esimerkiksi niin, että sinulla on tämä 100W LED-muuntaja ja 2 tai 3 kpl 1x8A langattomia vastaanottimia ja niiden perässä LED-nauhojen ryhmät nro 1, nro 2 ja nro 3. Näin saat tehtyä 3 ryhmää. Et välttämättä tarvitse erillisiä muuntajia.

   

  Muut tiedot:

  • Roiskevesisuojattu LED-muuntaja
  • Passiivijäähdytys (ei tuuletinta)
  • Sisäänrakennettu aktiivi PFC
  • Johtimet syöttö- ja toisiopuolella
  • Turvallisuuteen liittyen tässä on ylikuormasuoja, oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuumenemissuoja (eli kaikki mitä voi olla)
  • Turvallinen käyttö kuormittamattomana
  • Voidaan kytkeä jatkuvaan virtaan

  Mittakuvat ja kytkentäohje:

  LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Kun mietit muuntajan asennuspaikkaa, niin katso että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tämän tehoinen muuntaja lämpenee, jos kuormaa on paljon. Asenna muuntaja sellaiseen paikkaa, jossa muuntajalla on tilaa jäähtyä ja johon pääsee tarpeen tullen katsomaan mikä tilanne. Jos muuntajalle on paikka esimerkiksi huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän tarkistus on helppo homma.

  Voit lisätä tähän muuntajaan pistotulpan tarvittaessa. Pistotulpat löydät meidän LED-liittimet tuoteryhmästä.

  LED-muuntaja

   

  LED-muuntaja

   

   

  Tekniset tiedot

  Käyttöjännite

  90-264V AC

  Maksimi teho

  100 W

  Lähtövirta

  8.5A

  Lähtöjännite

  12V DC

  Tehokerroin

  > 0.95

  Käyttöympäristö

  Sisätilat

  Mitat

  216 x 66 x 40 mm

  Paino

  0.95 kg

  IP-luokitus

  IP65

  Suojausluokka

  I

  Turvallisuus

  oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumeneimssuoja

  EMC

  Täyttää vaatimukset EN 55015

  EMC standardit

  Täyttää vaatimukset EN61547; EN55024; EN61000-4-2, -3, -4, -5, -6, -8, -11

  Turvallisuus standardit

  Täyttää vaatimukset EN61347-1, EN61347-2-13, IP65

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE, SELV

  Tuotemerkki

  GLP

  Arvostelut

  1. Leena L. (varmistettu kirjoittaja)

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös