DALI LED driver
DALI 2 LED driver
DALI 2 LED driver
PUSH DIM coupling
DALI LED driver
DALI 2 LED driver
DALI 2 LED driver
PUSH DIM coupling
POS

DALI himmennettävä LED-muuntaja 60W 24V

Slim
Laatua
Turvallinen
DALI 2 & PUSH
Himmennys 1-100%

59.90 

Muutama jäljellä

SKU: LT-FTPC60V24DATuoteosastot: LED Tarvikkeet, LED-muuntajat, LED-muuntajat 24V

Tuotekuvaus

DALI himmennettävä LED-muuntaja 60W 24V

POS DALI 2 himmennettävä LED-muuntaja. Tehoa on mukavat 60 Wattia ja se riittää hyvin esimerkiksi max 4,5 metrin 12W 24V COB LED-nauha asennuksen virransyöttöön. Tämä LED-muuntaja on DALI 2 (Digital Addressable Lighting Interface) ja PUSH-dim säädettävä. Dali ohjaukseen sinulla täytyy olla Dali-järjestelmän valonsäätimet ja esimerkiksi KNX tai vastaava automaatiojärjestelmä. Tunnetuilta valmistajilta löytyy tämän muuntajan kanssa toimivia valonsäätimiä. Esimerkiksi ABB, Ensto, Schneider ja monet muut meillä Suomessa yleisesti käytetyt merkit.

Jos haluat kaukosäätimellä toimivan LED-himmentimen, niin et tarvitse tätä muuntajaa. Jos haluat kaukosäätimellä toimivan LED-himmentimen, niin sopiva LED-muuntaja on normaali ei-himmennettävä LED-muuntaja jossa himmennys tapahtuu muuntajan jälkeen. Ei-himmennettävien muuntajien tuotetiedoissa ei ole mainintaa triacista, dalista tai muista muuntajan etupuolella tapahtuvista himmennystekniikoista. Ei-himmennettäville muuntajille löytyy useita hyviä LED-himmentimiä ja ne löydät meidän LED-himmentimet tuoteosastolta.

Himmennettävän LED-muuntajan asennus

Tämä LED-muuntaja soveltuu esimerkiksi 24V DC LED-nauhoille, 24V DC LED-alasvaloille, 24V DC LED-spoteille, jne. Teho riittää esimerkiksi 4,5 metrille 12W COB LED-nauhaa. Tämän LED-muuntajan korkeus on 21.3 mm ja tämä on SLIM-sarjan LED-muuntaja. Turvallisuuteen liittyen tässä on oikosulkusuoja, ylikuormasuoja ja ylikuumenemissuoja. Näistä oikosulku- ja ylikuormasuoja toimivat virrankatkomisperiaatteella. Tarkoittaa sitä, että ongelmatilanteessa LED-muuntaja alkaa katkomaan virtaa ja se tekee valoista välkkyvät. Virrankatkominen jatkuu kunnes vika on poistettu. Ylikuumenemissuoja katkaisee virran 24 voltin puolelta –> valot sammuvat. Valot saadaan päälle kytkemällä virta uudelleen päälle. Vastaavalla tavalla toimivat suojat myös muissa laadukkaissa LED-muuntajissa. Muuntaja jäähdyttää itsensä ympärillä vaihtuvaan ilmaan, eli asenna sellaiseen paikkaan jossa lämmin ilman pääsee sekoittumaan ympärillä olevaan ilmaan.

Riittävä LED-muuntajan teho

Tämän DALI 2 LED-muuntajan maksimiteho on 60 wattia ja käyttöjännite on 24 volttia. Kun mietit sopivaa muuntajaa LED-asennukseen, niin kannattaa ottaa hieman tehokkaampi LED-muuntaja kuin mikä maksimikuorma tulee olemaan. Meiltä löytyy hyvä blogiteksti LED-muuntajien valinnasta ja tehoista ja se löytyy tästä.  Tämän muuntajan teho riittää esimerkiksi:

Max noin 11 metriä 4,5W LED-nauhalle
Max noin 4,5 metrille 12W COB LED-nauhalle

 

Yhteensopiviksi testatut säätimet:

 • Ei testejä

Hyödyt:

 • Värisemätön himmennys
 • Pehmeä säätö
 • Matala design
 • Ylikuormasuoja
 • Ylikuumenemissuoja
 • Oikosulkusuoja
 • Täyden skaalan himmennys 0% – 100%
 • 10% minimikuorma
 • Turvallinen TUV-CE, RoHS

Käyttököhteet:

 • 24V LED-nauhat
 • 24V LED-alasvalot
 • 24V LED-kohdevalot
 • 24V LED-moduulit
 • 24V LED-spotit

 

Mittakuvat ja kytkentäohje:

LED-muuntajien yleinen turvaetäisyys ympärillä oleviin materiaaleihin on 25 mm yläpuolelle ja sivuille. Tämä DALI 2 LED-muuntaja on SLIM sarjaa ja tämän korkeus on ainoastaan 21.3 mm, leveys 30 mm. Pituutta sen sijaan on reilummin, 361.5 mm. Kannattaa varmistaa mahtuuko tämä muuntaja taittumaan asennusaukosta. Jos muuntajalle on paikka huoltoluukun läheisyydessä, niin sittenhän se on helppo homma.

 

DALI 2 LED-muuntaja

 

DALI 2 kytkentä

DALI 2 LED-muuntaja

 

PUSH DIM kytkentä

PUSH DIM kytkentä

 

Himmennettävä LED-muuntaja

Tekniset tiedot

Käyttöjännite

200-240V AC

Maksimi teho

60 W

Lähtövirta

2.5 A

Lähtöjännite

24V DC

Tehokerroin

> 0.95

Käyttöympäristö

'-20°C….+45°C

Kuormitus

10% – 100%

Mitat

361.5 x 30 x 21.3mm (P x L x K)

Paino

220 g

Himmennys

0% – 100%

IP-luokitus

IP20

Suojausluokka

II

Turvallisuus

oikosulkusuoja, ylijännitesuoja, ylikuormasuoja, ylikuumenemissuoja

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

POS

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös