• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  LED-spotti 12V
  Ledtek

  CRI90 LED-spotti 3.5W 4K himmennettävä 12V

  12V
  Matala
  Himmennettävä

  11.90 

  Varastossa

  SKU: LT-AV2234KTuoteosastot: LED Valaisimet, LED-kohdevalot

  Tuotekuvaus

  Himmennettävä 12 voltin LED-spottivalo 4000K

  12 voltin 3.5W LED-spottivalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. CRI90 valonlaadulla luot tyylikkään ja modernin kohdevalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävä luonnonvalkoinen 4000K. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, valaistujen esineiden värit näkyy oikein, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! 12 voltin spotti soveltuu myös aurinkosähköjärjestelmiin.

  Valoteho, valovirta, lumenit = 270

  LED-spotti

  Valon laadulla on merkitystä

  Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.

  Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti kotona, valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla. Hyvinvointi lisääntyy. Korkea valonlaatu on vähän niin kuin nopea nettiyhteys. Siihen kun tottuu, niin et halua enää vaihtaa huonompaan.

  CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-spotin värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

  Himmennettävä 12 Voltin LED-spotti

  Ledtekin LED-spotit ovat himmennettäviä ja LED-spotin himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

  Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz. Valaisin toimitetaan ilman muuntajaa. Sopivia muuntajia löytyy 12 voltin tuoteryhmästä ja muuntaja valitaan valaisinryhmän koon mukaisesti. Esimerkiksi 10 valaisimen ryhmälle, 10 x 3W = 30W sopiva muuntaja on 50W 12V LED-muuntaja. Tämän muuntajan ja valaisinryhmän väliin asennetaan langaton vastaanotin. Esimerkiksi 1 x8A ja sille säätimeksi slim himmennin. Voit käyttää esimerkin 50W muuntajaa 12v himmentimen kanssa tai ilman himmennintä.

  12V himmentimet löydät tästä:

  Ledtek Pro-himmentimet

  Ledtek Premium-himmentimet

   

  Triac ja DALI/Push dim himmennys

  Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

  Valaisimen himmennys onnistuu triac-himmennettävällä LED-muuntajalla, joka on yhteensopiva useimpien Suomesta löytyvien LED-himmentimien kanssa. Sopivat säätimet löytyvät esimerkiksi ABB:n tai Schneiderin valikoimasta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä.

  Sopivat himmentimet esimerkiksi:

  LED-himmennin AC valkoinen 

  Schneider Exxact 315

  ABB 2-100 VA Jussi

  ABB 2-100 VA Impressivo 

  Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

   

  LED-spotti 12 V

  Mitä tarvitsen asennukseen?

  Tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 60 mm. Valaisimen kehys on 70 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on vain 17 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 3.5W = 14W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 20W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä.

  Turvallisuus

  Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle spoteille sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

  12 Volttinen

  Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen valaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset vain uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-spotit.

  Käyttökohteet

  Kirjahyllyt, keittiön saareke, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone, tasojen valaisu

  CRI90, parasta laatua

  Rakentajille, remontoijille

  Pitkäikäinen

  Ei UV- tai IR-säteilyä

  Mitä jos hajoaa?

  Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

   

  Ledtek mittaustulokset

  Spectrum

  CRI Ra

  CRI

  CIE1976

  CIE1931

  BIN SDMC

  BIN BIN

   

   

   

  Paketin sisältö

  1 x LED-spotti, ei muuntajaa

  Tekniset tiedot

  Teho

  3.5 W

  Käyttöjännite

  12V DC

  Valon väri
  Värintoistoindeksi

  90+

  Lumen

  270

  Valaisukulma

  70°

  LED tyyppi

  2835 SMD

  Valaisimen väri

  Valkoinen

  Valaisimen halkaisija

  70 mm

  Korkeus

  17 mm

  Paino

  70 g

  Asennusreikä

  58 mm

  Suojausluokka

  IP54

  Käyttöympäristö

  -20°C…+40°C

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE

  Tuotemerkki

  Ledtek

  Arvostelut

  Arviot

  Arvosteluja ei vielä ole

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös

  Ledtek