CRI90 COB LED-nauha 3000K 10W IP67 12V

4
(4 tuotearviota)
Uutuus 2022
COB LED-nauha 12V

31,33  sis. ALV 24%

Alkaen 4,64 €/kk (24 kk)
Lue lisää
Ei saatavilla

Varasto loppu

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

INVENTAARIOTARJOUS

Korkean värintoiston Ledtek COB LED-nauha 12 voltille! Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin. Valotehoa on 1000 lm/metri ja valon väri on miellyttävä lämmin valkoinen 3000K. Tässä COB LED-nauhassa on 488 pientä lediä/metri ja ledien päällä on COB massa, jolla valosta saadaan yhtenäinen, pisteetön valo.

Tämä uutuus COB LED-nauha on IP67 suojattu ja vesisuojaus on tehty hienolla, valkoisella silikonisuojalla.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen. Tarkat testitulokset näet alta.

CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

Ledtek COB LED-nauha

COB LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia. COB LED-nauhoilla saadaan samanlainen yhtenäinen valaistus niin kuin meidän tiheäledisillä SMD LED-nauhoilla. Tässä 5-metrin rullan toisessa päässä on  15 cm asennusjohtoa. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän SMD LED-nauhoja. IP67 COB LED-nauhan pinta on pehmeä ja antistaattinen. Tämän COB LED-nauhan ulkomitta on 10 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 12 volttia. Suojausluokka on  IP67, eli tässä on hyvä vesisuojaus. Soveltuu hyvin pesuhuoneisiin ja myös saunoihin. Katkaisukohdissa on hyvät kuparitartunnat juotoksille. Tämän COB LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet tartuntapinnat. LED-nauhan taustalla on hyvin pitävä 2-puoleinen teippi ja tämän lisäksi nauhan mukana tulee silikonisia kannakkeita. Katkaisukohtien tiivistämiseen nauhapussin mukana tulee silikonisia päätytulppia. Lisäät vain silikonin & päätytulpan, niin saat pidettyä saman suojausluokan myös katkaisukohdassa.

Huom! Liitoksen tekeminen tähän nauhaan on työläs! Valkoisen suojakuoren sisällä on LED-nauhan kuparit, jotka täytyy saada katkaisukohdasta esille. Onnistuu kyllä, mutta ottaa aikaa. Liittimiä tämän nauhan kanssa on huono käyttää. Käytännössä liitos onnistuu vain juottamalla.

Käyttökohteet:

• LED-nauha yleisvalaistukseen
• LED-nauha keittiön välitilaan
• LED-nauha saunaan
• LED-nauha terassille
• Kaappien päälle antamaan yleisvaloa
• Portaisiin käsijohteen taakse
• Hyllyjen ja tasojen valaisuun
• Valokouruihin
• Verhokotelot
• Epäsuoravalaistus
• Lämmintä valoa

Himmennettävä COB LED-nauha

Ledtekin COB LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

 1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
 2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.
Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja mahdollisesti himmentimen. Jos käytät liittimiä, niin valitse 8 mm COB-liittimet. Normaalit SMD LED-nauhoille tarkoitetut puritusliittimet ei käy COB LED-nauhoille! Huom! Liitoksen tekemiseen emme suosittele liittimiä, vaan ainoastaan johtojen juotosliitos. Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit, mutta tämän kanssa se ei ole välttämätöntä. Tämä COB LED-nauha on hyvän näköinen ilman alumiiniprofiiliakin. Valkoinen, kulmikas silikonisuoja tekee nauhasta siistin näköisen ja se soveltuu sellaisenaan esimerkiksi terassille tai saunaan. Tämä LED-nauha on IP67 vesisuojattu ja voit asentaa sen kosteisiin ja märkiin tiloihin. Voit käyttää tämän COB LED-nauhan kanssa LED-profiileja ja hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

Tulossa

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 12V DC
Himmennys Himmennettävissä LED-himmentimillä tai himmennettävällä LED-muuntajalla
Suojausluokka IP67
Suositeltu käyttöympäristö Sisätilat & ulkotilat
Värilämpö 3000 K
LED-valmistaja San'an
LED-määrä 488 kpl/metri
Teho 10W/metri
Valovirta 960-1000 lm/metri
Värintoistoindeksi 90+
Valaisukulma 120°
Nauhan leveys 8 mm LED, silikonisuojan leveys on 10 mm
Nauhan korkeus 3.5 mm
Katkaisuväli 5 cm
Rullan pituus 5 m
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Arvostelut

4 arviota tuotteelle CRI90 COB LED-nauha 3000K 10W IP67 12V

 1. 4

  Roland Westerback (varmistettu kirjoittaja)

 2. 4

  Mika (varmistettu kirjoittaja)

  Tästä nauhasta saa ulos hyvän näköistä valoa. Leikkauskohdat piilossa kaksipuoleisen teipin alla pohjassa.

 3. 4

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Laadukkaan oloinen nauha, hyvä värintoisto näkyy valossa. Asuntovaunun pihavaloksi tosi hyvä.

 4. 4

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

Lisää arvio

Katso myös