• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  COB CCT LED-nauha
  Ledtek

  CRI90 COB CCT LED-nauha 2700-6500K 15W IP54 24V premium

  IP54 roiskevesisuojaus
  5 metrin rulla
  Pitkät kytkentäjohdot molemmissa päissä

  59.90 

  Varastossa

  SKU: LT-COBCCT6402454Tuoteosastot: LED Valaisimet, LED-nauhat, Vesitiiviit LED-nauhat

  Tuotekuvaus

  Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

  Korkean värintoiston, roiskevesisuojattu, Ledtek COB CCT LED-nauha 2700-6500K. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin. Valotehoa on lämpimällä ledillä 670 lm/metri, viileällä ledillä 760 lm/metri ja valon väri (CCT) on säädettävissä 2700-6500K välillä. Saat yhdestä LED-nauhasta lämmin valkoista 2700K valoa, 4000K valkoista valoa ja 6500K viileän valkoista valoa. CCT-säätimellä/-himmentimellä saat säädettyä valkoisen valon värilämmön portaattomasti. Jos kytket nauhan lämpimän ledin johdon ja viileän ledin johdon ilman CCT-säädintä muuntajan perään, niin silloin valon väri on 4000K valkoinen. Jos kytket 24V+ ja lämpimän ledin johdon, niin silloin valon väri on 2700K. Jos kytket viileän ledin, johdon, niin saat viileää valoa. Tässä COB LED-nauhassa on 640 pientä COB lediä/metri ja ledien päällä on COB massa, jolla valosta saadaan yhtenäinen, pisteetön valo. Tämän lisäksi nauhan pinnalla on kirkas IP54 roiskevesi silikonisuojaus.

  Valon laadulla on merkitystä

  Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
  Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

  CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen. Tarkat testitulokset näet alta.

  CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

  Ledtek COB CCT LED-nauha

  COB CCT LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia. COB LED-nauhoilla saadaan samanlainen yhtenäinen valaistus niin kuin meidän tiheäledisillä SMD LED-nauhoilla. Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin meillä on 5-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä CCT-asennusjohtoa. Tämä on merkkittävä asia, sillä se helpottaa huomattavasti asennusta kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB CCT LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän perinteisiä LED-nauhojakin. COB CCT LED-nauhan pinta on pehmeä ja antistaattinen. Tämän COB CCT LED-nauhan leveys on 10 mm, katkaisuväli on 5 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka on  IP20, eli tämä on tarkoitettu kuiviin tiloihin. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Silloin kosteusrasite jää alumiiniprofiilin ja kannen ulkopuolelle. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Tämän COB CCT LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet tartuntapinnat. COB CCT LED-nauhan johdotus on kolmenapaista. Ota tämän huomioon johdotuksissa.

  Ledtek COB CCT LED-nauhan johdotus

  COB CCT LED-nauhan johdotus on kolmenapaista. Ota tämän huomioon johdotuksissa. Tämän LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet tartuntapinnat. Juotos ja liitostilanteissa pieniin kuparitartuntoihin on vaikea saada liitoksia. Tämän johdosta on tärkeää, että tartunnat on niin suuret kuin mahdollista.

  Punainen johto = 24V
  Keltainen johto = lämmin LED
  Valkoinen johto = viileä LED

  Ledtek COB CCT LED-nauhan valoteho ja tehonotto

  Maksimissaan 7,5 Wattia lämmin LED/metri
  Maksimissaan 7,5 Wattia viileä LED/metri

  Tästä saadaan ilmoitettu kokonaistehto 15W/metri max. CCT LED-nauhoissa teho määrittyy sen mukaisesti millä teholla lämmin ja viileä LED on milläkin asetuksella. Silloin kun valoksi säädetään 100% 2700K valo, niin viileä 6500K LED on sammuksissa ja tehonotto tulee vain lämpimästä ledistä. Silloin kun valoksi laitetaan 4000K ja ledien annetaan olla 100% teholla, on 2700K ja 6500K ledit molemmat päällä 100% teholla. Tällöin on suurin tehonotto ja suurin valoteho.

   

  Käyttökohteet:

  • LED-nauha yleisvalaistukseen
  • LED-nauha keittiön välitilaan
  • Kaappien päälle antamaan yleisvaloa
  • Portaisiin käsijohteen taakse
  • Hyllyjen ja tasojen valaisuun
  • Valokouruihin
  • Verhokotelot
  • Epäsuoravalaistus
  • Räystäsvalaistus

  Himmennettävä COB CCT LED-nauha

  Ledtekin COB CCT LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen tarvitset CCT-ohjaimen/-himmentimen, joka osaa käsitellä LED-nauhan värilämpötilan säätöä.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen (normaali LED-nauhoille onnistuu myös tämä, mutta ei CCT)

  Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.

  Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta. Tämä ei onnistu CCT LED-nauhalle.

  Mitä tarvitset asennukseen?

  LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja CCT-himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse COB CCT-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 10 mm COB CCT-liittimet. Huom! Normaalit SMD LED-nauhoille tarkoitetut puritusliittimet ei käy COB CCT LED-nauhalle!
  Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. COB CCT LED-nauhan kanssa tämä ei ole välttämätöntä valon yhtenäisyyden kannalta, mutta jäähdytyksen kannalta alumiiniprofiilit kannattaa laittaa. Tämä LED-nauha on IP20 kuivantilan LED-nauha. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide.

  Mittaustulokset

  Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

  LT-COBCCT64024 4000K yhteenveto

  LT-COBCCT64024 6500K yhteenveto

  LT-COBCCT64024 2700K yhteenveto

  LT-COBCCT64024 CIE1931

  LT-COBCCT64024 CIE1976

  LT-COBCCT64024 CRI

  LT-COBCCT64024 Spectrum

  Tekniset tiedot

  Käyttöjännite

  24 V DC

  IP-luokitus

  IP54

  Värilämpötila (K)

  2700 – 6500K

  Valon väri

  Erittäin lämmin valkoinen, Kylmä valkoinen, Lämmin valkoinen, Neutraali valkoinen

  Värintoistoindeksi

  90+

  Teho

  7.5W lämmin LED/m max. & 7,5W viileä LED/m max. Yhteensä 15W/metri max.

  Valovirta

  2700K: 670 lm/m | 6500K: 760 lm/m | 2700K+6500K: 1395 lm/m

  Himmennys

  Himmennettävissä CCT LED-ohjaimella

  Valaisukulma

  180°

  LED-valmistaja

  San'an

  LED-määrä

  640 kpl/metri

  Nauhan leveys

  10 mm

  Nauhan korkeus

  2.4 mm

  Katkaisuväli

  5 cm

  Rullan pituus

  5 m

  Suositeltu käyttöympäristö

  Sisätilat & ulkotilat

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE

  Tuotemerkki

  Ledtek

  Arvostelut

  Arviot

  Arvosteluja ei vielä ole

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös

  Ledtek