search icon shopping cart icon
0

TOIMITUSKULUT 0€, KUN TILAUS YLI 75€

LED-alumiiniprofiilit LED-nauhoille

Tässä artikkelissa kerromme LED-alumiiniprofiileista ja mitä on hyvä ottaa huomioon kun valitset sopivaa profiilia LED-nauhoille. Kerromme alumiiniprofiilien ominaisuuksista ja miten eri profiilit eroavat toisistaan. Kerromme myös muutamia esimerkkejä mikä profiili sopii millekin projektille. Käymme läpi mikä profiili on suosituin keittiön välitilan LED-nauhalle ja millä LED-nauhalla saadaan pisteetön lopputulos.

Valaistus LED-nauhalla

Valaistuksen tarkoitus on valaista tilaa. Sen täytyy valaista lukunurkkaus, keittiön välitila, olohuone tai vaikkapa sauna. Toimiva valaistus ei pelkästään valaise vaan luo oikean tunnelman. Ledeillä voit luoda oikean valaistuksen ja tunnelman jokaiseen tilaan sopivaksi. LED-nauhoilla voit luoda lämpimän tai valkoisen valaistuksen ja tämän lisäksi RGB ja RGBW LED-nauhoilla saat myös monivärivalaistuksen. Lämpimät sävy sopivat hyvin olo- ja makuuhuoneisiin. Valkoisempi valo sopii hyvin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin. Jos haluat valinnanvapautta voit käyttää CCT LED-nauhaa, jolla saat sekä lämmintä, että viileää valkoista. Yksistään LED-nauha ei ole kovin kummoinen, mutta lisäämällä alumiiniprofiilit saat tehtyä LED-nauhoista valaisimia.

LED-alumiiniprofiileilla voit korostaa tilan muotoja ja tehdä yhtenäistä epäsuoraa valaistusta. Alumiiniprofiileja voit käyttää suoraan ja epäsuoraan valaistukseen.

LED-alumiiniprofiilien kannet

LED-profiilien kansia on valikoimassa kolmea mallia: kirkas, huurrettu ja opaali. Kansien erot:

 

Valon läpäisy – Kirkas noin 95%

Valon läpäisy – Huurrettu 70-90%

Valon läpäisy – Opaali noin 50%

 

Kirkas kansi päästää LED-nauhan tuottaman valon läpi ja samalla suojaa nauhaa ulkoisilta rasitteilta. Ei lämmitä tai viilennä LED-nauhan tuottamaa valoa.

Huurrettu kansi peittää LED-nauhan valopisteet ja samalla suojaa nauhaa ulkoisilta rasitteilta. Päästää huomattavasti enemmän valoa läpi verrattuna opaaliin, mutta ei lämmitä LED-nauha valoa samalla tavalla kuin opaali. Ledtek suosittelee huurrettua kantta.

Opaali suojaa LED-nauhaa ulkoisilta rasitteilta ja hajottaa LED-nauhan pistemäisyyden etenkin kun on kyseessä normaaliväleillä oleva LED-nauha. Opaalin huono puoli on se, että se syö valotehoa ja lämmittää LED-nauhan tuottamaa valoa.

Hyvä kansi on helppo kiinnittää profiilin uraan. Kansi menee nätisti paikalleen ja on tarpeeksi tiukka. Liian löysä kansi huilaa urassa tai roikkuu sieltä täältä. Liian tiukka kansi on hankala asentaa uraan ja siinä menee yksinkertaisesti hermot. Kansia on olemassa päältä asennettavia ja sivusta työnnettäviä. Ledtekin kannet on päältä asennettavia. Kansi laitetaan alulle toisesta päästä ja sitten painellaan profiilia pitkin koko matkalta paikalleen. Päästä asennettavat ovat hankalia sillä hyvin usein tilanne on se, että asennettava rako on esim. 2 metriä ja profiilia halutaan asentaa 2 metriä. Sivusta asennettavalle kannelle ei ole tilaa.

LED-alumiiniprofiilien tarvikkeet

Kansien lisäksi LED-alumiiniprofiileille on päätypaloja ja kannakkeita. Toimitamme profiilien mukana muutamat päätypalat ja kannakkeet samaan hintaan. Päädyillä asennuksesta saadaan siisti ja viimeistelty. Alumiinin värisille LED-profiileille on harmaita päätyjä ja valkoisille LED-listoille valkoisia päätyjä. Kannakkeet ovat pääasiassa kirkasta muovia. Voit käyttää asennuksessa kannakkeita tai poraa reikä profiilista läpi ja ruuvikiinnitys. Reikäporauksessa senkkaa reikä ja käytä senkkikanta ruuveja. Näin LED-nauhaan ei tule kohoumia ruuvinkannoista. Ruuvien pituudet tilanteen mukaan. Kannakkeiden ja päätypalojen lisäksi joihinkin profiileihin on saatavana kulmapaloja.

LED-alumiiniprofiilit keittiön välitilaan

LED-alumiinilistoja/LED-alumiiniprofiileja on useita erilaisia eri tarkoituksiin. LED-profiilien pituus on kaksi metriä ja profiili on helppo katkaista hienosahalla/rautasahalla haluttuun mittaan.

Keittiön välitilan valaisussa eniten käytetty profiili on 1707-suorakaide huurretulla kannella. Voit valita 1707-alumiininvärisenä tai 1707-valkoisena LED-profiilina. Molempiin käy sama 1707-kannake ja päätypalat löytyy harmaana ja valkoisena. Yleisin asennustapa on asentaa profiili yläkaappien etureunaan. Joku saattaa asentaa keskelle ja joku takareunaan. Voit itse päättää mihin kohtaan asennat. Hyvä tulee joka tapauksessa. Toinen suosittu profiili välitilaan on 2310 suorakaide. Tämä on hieman leveämpi ja korkeampi kuin 1707. 2310 profiilin etu on se, että sen sisälle mahtuu liittimet. Profiili ei ole liian massiivinen välitilaan. LED-nauhaksi välitilaan suosittelemme 16W LED-nauhaa tiheällä ledityksellä, jolla saadaan pisteetön lopputulos myös matalilla profiileilla. Valitsetpa 1707 tai 2310, niin molemmilla saadaan pisteetön valo kun nauhana on 16W tiheä. Normaaleilla LED-nauhoilla pistemäisyys näkyy väistämättä etenkin kun käytetään matalia LED-alumiiniprofiileja. Mitä kauempana profiilin kansi on LED-nauhasta, sitä paremmin valo ehtii hajota ja pistemäisyys tasaantuu.

 

LED-alumiiniprofiilit LED-nauhoille

Tässä on käytetty 2310 LED-profiilia huurretulla kannella. LED-nauha on 16W tiheäledinen 4000K. Valo on pisteetön ja valkoinen.