• Valitse kieli / Select language
 • Nopea toimitus 1-4 arkipäivää varastotuotteille
  Ledtek

  CRI90 LED-alasvalo 5W 4K himmennettävä 12V

  12V
  4000K
  Valkoista valoa
  Himmennettävä

  17.90 

  Varasto vähissä

  SKU: LT-AV12V4K5Tuoteosastot: LED Valaisimet, LED-alasvalot

  Tuotekuvaus

  Himmennettävä 12 voltin LED-alasvalo

  12 voltin 5W LED-alasvalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. Uusi erä CRI90 valonlaadulla. Voit luoda tyylikkään ja modernin yleisvalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävä luonnonvalkoinen 4000K. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! 12 voltin valaisin sopii täydellisesti myös aurinkokennojärjestelmiin.

  Valoteho 315 lumenia.

  LED-alasvalo 12V

  Valon laadulla on merkitystä

  Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.

  Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti kotona, valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla. Hyvinvointi lisääntyy. Korkea valonlaatu on vähän niin kuin nopea nettiyhteys. Siihen kun tottuu, niin et halua enää vaihtaa huonompaan.

  CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

  Himmennettävä 12 Voltin LED-alasvalo

  Ledtekin LED-alavalot ovat himmennettäviä ja LED-alasvalon himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

  Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz. Valaisin toimitetaan ilman muuntajaa. Sopivia muuntajia löytyy 12 voltin tuoteryhmästä ja muuntaja valitaan valaisinryhmän koon mukaisesti. Esimerkiksi 10 valaisimen ryhmälle, 10 x 5W = 50W sopiva muuntaja on 75W 12V LED-muuntaja. Tämän muuntajan ja valaisinryhmän väliin asennetaan langaton vastaanotin. Esimerkiksi 1 x8A ja sille säätimeksi slim himmennin. Voit käyttää esimerkin 75W muuntajaa 12v himmentimen kanssa tai ilman himmennintä.

  12V himmentimet löydät tästä:

  Ledtek Pro-himmentimet

  Ledtek Premium-himmentimet

   

  Triac ja DALI/Push dim himmennys

  Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

  Valaisimen himmennys onnistuu triac-himmennettävällä LED-muuntajalla, joka on yhteensopiva useimpien Suomesta löytyvien LED-himmentimien kanssa. Sopivat säätimet löytyvät esimerkiksi ABB:n tai Schneiderin valikoimasta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä.

  Sopivat himmentimet esimerkiksi:

  LED-himmennin AC valkoinen 

  Schneider Exxact 315

  ABB 2-100 VA Jussi

  ABB 2-100 VA Impressivo 

  Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

   

  Mitä tarvitsen asennukseen?

  Tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 60-70 mm. Valaisimen kehys on 80 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on 39 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Muista LED-alasvaloista poiketen tämä on 12 voltin LED-alasvalo. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 5W = 20W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 30W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä.

  Turvallisuus

  Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle alasvalolle sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

  12 Volttinen

  Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen yleisvalaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on katossa valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-alasvalot.

  Käyttökohteet

  Keittiö, ruokailutila, saarekkeen päälle, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone

  CRI90, parasta laatua

  Rakentajille, remontoijille

  Pitkäikäinen

  Ei UV- tai IR-säteilyä

  Mitä jos hajoaa?

  Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

   

  Paketin sisältö

  1 x LED-alasvalo, ei muuntajaa

  Tekniset tiedot

  Lumen

  315 lm

  Värintoistoindeksi

  90+

  Valaisukulma

  90°

  Valaisimen väri

  Valkoinen

  Valaisimen halkaisija

  80 mm

  LED tyyppi

  2835 SMD

  Asennusreikä

  60-70 mm

  Korkeus

  39 mm

  Paino

  120 g

  Teho

  5 W

  Käyttöympäristö

  '-20°…+40°C

  Suojausluokka

  IP54

  Takuu

  24 kk

  Sertifikaatti

  CE

  Tuotemerkki

  Ledtek

  Arvostelut

  1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

   Hyvä yleisvalo ja säädettävillä himmentimillä toimiva paketti.Entiset olivat halogen 20w* 13 kpl , kolmessa eri sarjassa.

  2. Jan H. (varmistettu kirjoittaja)

   Erinomainen ostos

  3. Eero (varmistettu kirjoittaja)

   Mainio valaisin. Miellyttävä ja lämmin valo.

  Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

  Katso myös