LED-alasvalo 12V
LED-alasvalo 12V
LED-alasvalo 12V
LED-alasvalo 12V
LED-alasvalo 12V
LED-alasvalo 12V
Ledtek

CRI90 LED-alasvalo 5W 4K himmennettävä 12V

12V
Valkoista valoa
Himmennettävä

17.90 

Muutama jäljellä

SKU: LT-AV12V4K5Tuoteosastot: LED Valaisimet, LED-alasvalot

Tuotekuvaus

Himmennettävä 12 voltin LED-alasvalo

12 voltin 5W LED-alasvalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. Uusi erä CRI90 valonlaadulla. Voit luoda tyylikkään ja modernin yleisvalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävä luonnonvalkoinen 4000K. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! 12 voltin valaisin sopii täydellisesti myös aurinkokennojärjestelmiin.

Valoteho 315 lumenia.

LED-alasvalo 12V

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.

Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti kotona, valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla. Hyvinvointi lisääntyy. Korkea valonlaatu on vähän niin kuin nopea nettiyhteys. Siihen kun tottuu, niin et halua enää vaihtaa huonompaan.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-alasvalon värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Himmennettävä 12 Voltin LED-alasvalo

Ledtekin LED-alavalot ovat himmennettäviä ja LED-alasvalon himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

 1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
 2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz. Valaisin toimitetaan ilman muuntajaa. Sopivia muuntajia löytyy 12 voltin tuoteryhmästä ja muuntaja valitaan valaisinryhmän koon mukaisesti. Esimerkiksi 10 valaisimen ryhmälle, 10 x 5W = 50W sopiva muuntaja on 75W 12V LED-muuntaja. Tämän muuntajan ja valaisinryhmän väliin asennetaan langaton vastaanotin. Esimerkiksi 1 x8A ja sille säätimeksi slim himmennin. Voit käyttää esimerkin 75W muuntajaa 12v himmentimen kanssa tai ilman himmennintä.

12V himmentimet löydät tästä:

Ledtek Pro-himmentimet

Ledtek Premium-himmentimet

 

Triac ja DALI/Push dim himmennys

Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Valaisimen himmennys onnistuu triac-himmennettävällä LED-muuntajalla, joka on yhteensopiva useimpien Suomesta löytyvien LED-himmentimien kanssa. Sopivat säätimet löytyvät esimerkiksi ABB:n tai Schneiderin valikoimasta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä.

Sopivat himmentimet esimerkiksi:

LED-himmennin AC valkoinen 

Schneider Exxact 315

ABB 2-100 VA Jussi

ABB 2-100 VA Impressivo 

Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

 

Mitä tarvitsen asennukseen?

Tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 60-70 mm. Valaisimen kehys on 80 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on 39 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Muista LED-alasvaloista poiketen tämä on 12 voltin LED-alasvalo. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 5W = 20W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 30W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä.

Turvallisuus

Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle alasvalolle sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

12 Volttinen

Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen yleisvalaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on katossa valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-alasvalot.

Käyttökohteet

Keittiö, ruokailutila, saarekkeen päälle, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone

CRI90, parasta laatua

Rakentajille, remontoijille

Pitkäikäinen

Ei UV- tai IR-säteilyä

Mitä jos hajoaa?

Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

 

Paketin sisältö

1 x LED-alasvalo, ei muuntajaa

Tekniset tiedot

Valon väri

4000K luonnon valkoinen

Lumen

315 lm

Värintoistoindeksi

90+

Valaisukulma

90°

Valaisimen väri

Valkoinen

Valaisimen halkaisija

80 mm

LED tyyppi

2835 SMD

Asennusreikä

60-70 mm

Korkeus

39 mm

Paino

120 g

Teho

5 W

Käyttöympäristö

'-20°…+40°C

Suojausluokka

IP54

Takuu

24 kk

Sertifikaatti

CE

Tuotemerkki

Ledtek

Arvostelut

 1. Suomi

  Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä yleisvalo ja säädettävillä himmentimillä toimiva paketti.Entiset olivat halogen 20w* 13 kpl , kolmessa eri sarjassa.

 2. Suomi

  Jan H. (varmistettu kirjoittaja)

  Erinomainen ostos

 3. Suomi

  Eero (varmistettu kirjoittaja)

  Mainio valaisin. Miellyttävä ja lämmin valo.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös