LED-nauhat KESÄ-ALE
LED-spotti 12V
LED-spotti
LED-spotti 12 V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti
LED-spotti 12 V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
LED-spotti 12V
Ledtek

CRI90 LED-spotti 3.5W himmennettävä 12V

11.90 

Varastossa

SKU: LT-AV223WTuoteosastot: LED Valaisimet, LED-kohdevalot

Tuotekuvaus

Himmennettävä 12 voltin LED-spottivalo

12 voltin 3.5W LED-spottivalo, joka on himmennettävissä LED-himmentimellä. CRI90 valonlaadulla luot tyylikkään ja modernin kohdevalaistuksen niin uudiskohteisiin, kuin remonttikohteisiinkin. CRI90 ledien ansiosta valon laatu on erinomainen ja valon väri on miellyttävä lämmin valkoinen 3000K tai  luonnonvalkoinen 4000K. Molempia löytyy. Erinomainen valonlaadun ansiosta iho näyttää luonnolliselta,, valaistujen esineiden värit näkyy oikein, vaatteiden väri näkyy oikein ja tilassa on muutenkin miellyttävää olla. Valonlaadulla on suuri merkitys viihtyvyyteen! 12 voltin spotti soveltuu myös aurinkosähköjärjestelmiin.

LED-spotti

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.

Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti kotona, valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla. Hyvinvointi lisääntyy. Korkea valonlaatu on vähän niin kuin nopea nettiyhteys. Siihen kun tottuu, niin et halua enää vaihtaa huonompaan.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-spotin värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen.

Himmennettävä 12 Voltin LED-spotti

Ledtekin LED-spotit ovat himmennettäviä ja LED-spotin himmentämiseen sinulla on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa.

  1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
  2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz. Valaisin toimitetaan ilman muuntajaa. Sopivia muuntajia löytyy 12 voltin tuoteryhmästä ja muuntaja valitaan valaisinryhmän koon mukaisesti. Esimerkiksi 10 valaisimen ryhmälle, 10 x 3W = 30W sopiva muuntaja on 50W 12V LED-muuntaja. Tämän muuntajan ja valaisinryhmän väliin asennetaan langaton vastaanotin. Esimerkiksi 1 x8A ja sille säätimeksi slim himmennin. Voit käyttää esimerkin 50W muuntajaa 12v himmentimen kanssa tai ilman himmennintä.

12V himmentimet löydät tästä:

Ledtek Pro-himmentimet

Ledtek Premium-himmentimet

 

Triac ja DALI/Push dim himmennys

Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta.

Valaisimen himmennys onnistuu triac-himmennettävällä LED-muuntajalla, joka on yhteensopiva useimpien Suomesta löytyvien LED-himmentimien kanssa. Sopivat säätimet löytyvät esimerkiksi ABB:n tai Schneiderin valikoimasta. Voit himmentää valot 10 % – 100 % välillä. Valaisimen muuntaja ei surise tai vingu himmennettäessä, eikä valo värise. Oikein valittu valonsäädinkään ei pidä mitään ääntä.

Sopivat himmentimet esimerkiksi:

LED-himmennin AC valkoinen 

Schneider Exxact 315

ABB 2-100 VA Jussi

ABB 2-100 VA Impressivo 

Muitakin toimivia varmasti löytyy. Listan ensimmäiseen valonsäätimeen sopii ABB:n muovit päälle.

 

LED-spotti 12 V

Mitä tarvitsen asennukseen?

Tarvitset valaisimet ja valtuutetun sähköasentajan. Tekniset tiedot sanoo reikäporaukseksi 60 mm. Valaisimen kehys on 70 mm, joten tee sellainen reikä, että peittyy. Valaisimen korkeus on vain 17 mm ja tämän päälle suositellaan minimissään 25 mm jäähytilaa. Jos tarvitset näitä vaikkapa 4 kpl = 4 x 3.5W = 14W ja jos haluat laittaa nämä yhdeksi ryhmäksi, niin tarvitset yhden LED-muuntajan. Esimerkiksi 1 kpl 20W 12V POS. Nämä sopivat hyvin 12V halogeenien tilalle ja säästät sähköä.

Turvallisuus

Turvallisuuden kannalta LED-asennusten tärkein osa on turvallinen LED-muuntaja. Meiltä löytyy useita himmennettäviä ja ei-himmennettäviä CE hyväksyttyjä LED-muuntajia. Tälle spoteille sopivat LED-muuntajat löydät tästä.

12 Volttinen

Kyllä, eli voit käyttää näitä kun haluat vaihtaa 12 voltin halogen valaistuksen LED-valaistukseksi. Sinulla on valmiina heikkovirtakaapelointi. Tarvitset vain uudet LED-muuntajat ja nämä 12 voltin LED-spotit.

Käyttökohteet

Kirjahyllyt, keittiön saareke, olohuone, makuuhuone, kodinhoitohuone, eteinen, käytävä, aula, WC, tekninen tila, vaatehuone, pesuhuone, tasojen valaisu

CRI90, parasta laatua

Rakentajille, remontoijille

Pitkäikäinen

Ei UV- tai IR-säteilyä

Mitä jos hajoaa?

Valaisin ja muuntaja on vaihdettavissa. Valaisimen sisältä ei voi vaihtaa ledejä. Tai tietysti voi, mutta se ei ole kannattavaa.

 

Paketin sisältö

1 x LED-spotti, ei muuntajaa

Tekniset tiedot

Tuotemerkki

Ledtek

Asennusreikä

58 mm

Käyttöympäristö

'-20°…+40°C

Korkeus

17 mm

LED tyyppi

2835 SMD

Paino

70 g

Sertifikaatti

CE

Suojausluokka

IP54

Takuu

24 kk

Teho

3.5 W

Valaisimen halkaisija

70 mm

Valaisimen väri

Valkoinen

Valaisukulma

70°

Valon väri

3000K lämmin valkoinen, 4000K luonnonvalkoinen

Värintoistoindeksi

90+

Arvostelut

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Katso myös