CRI90 COB CCT LED-nauha 22W 24V premium

3
(4 tuotearviota)
Uutuus 2022
COB CCT LED-nauha 24V
69,90  sis. ALV 24%
Saatavilla verkkokaupasta

Vain 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): LT-COBCCT60824 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,

Tuotekuvaus

Luonnollista valoa kotiin ja julkisiin tiloihin

Korkean värintoiston Ledtek COB CCT LED-nauha 3000-6000K. Valonlaatu on erinomainen CRI 90+, joka tekee valosta miellyttävän. Tämä LED-nauha soveltuu hieman enemmän valoa vaativiin kohteisiin. Valotehoa on 1360-1700 lm/metri ja valon väri (CCT) on säädettävissä 3000-6000K välillä. Saat yhdestä LED-nauhasta lämmin valkoista 3000K valoa, 4000K valkoista valoa ja 6000K viileän valkoista valoa. CCT-säätimellä/-himmentimellä saat säädettyä valkoisen valon värilämmön portaattomasti. Tässä COB LED-nauhassa on 608 pientä lediä/metri ja ledien päällä on COB massa, jolla valosta saadaan yhtenäinen, pisteetön valo.

Valon laadulla on merkitystä

Color Rendering Index (CRI) kertoo kuinka hyvin värit näkyvät valonlähdettä käytettäessä verrattuna auringonvaloon. Indeksi mitataan välillä 0–100. Täydellinen 100 osoittaa, että värit valonlähteen alla näyttävät samoilta kuin ne olisivat luonnollisessa auringonvalossa.
Korkea CRI-arvo on tärkeää erityisesti valokuvauksessa, myymälöissä, ruokakaupoissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa, joissa värien halutaan näyttävän luonnollisilta ja runsailta. Mikäpä sen tärkeämpi paikka kuin oma koti, jossa vietetään paljon aikaa. Laadukkaasti valaistussa tilassa on miellyttävää olla.

CRI-arvon testaaminen vaatii erityisen valotesterin. Meillä on tällainen laite. Tämän LED-nauhan värintoistoindeksi (CRI) on yli 90 ja se tarkoittaa, että valon laatu on erinomainen. Tarkat testitulokset näet alta.

CRI100 = täydellinen tulos, CRI yli 90 = erinomainen valonlaatu, CRI yli 80 = hyvä valonlaatu

Ledtek COB CCT LED-nauha

COB CCT LED-nauhalla saadaan premium luokan yhtenäinen, pisteetön valaistus ilman alumiiniprofiilia. COB LED-nauhoilla saadaan samanlainen yhtenäinen valaistus niin kuin meidän tiheäledisillä SMD LED-nauhoilla. Verrattuna normaaleihin LED-nauhoihin meillä on 5-metrin rullan molemmissa päissä 2-metriä asennusjohtoa. Tämä on merkkittävä asia, sillä se helpottaa huomattavasti asennusta, kun sinun ei tarvitse alkaa tekemään liitosta vakionauhojen 20 cm liitosjohtoon. Tällä COB CCT LED-nauhalla saat tehtyä liitokseen piilossa niin kuin se kuuluukin tehdä. COB LED-nauhaa pystyt himmentämään samalla tavalla kuin meidän perinteisiä LED-nauhojakin. COB CCT LED-nauhan pinta on pehmeä ja antistaattinen. Tämän COB CCT LED-nauhan leveys on 10 mm, katkaisuväli on 2.6 cm ja käyttöjännite on 24 volttia. Suojausluokka on  IP20, eli tämä on tarkoitettu kuiviin tiloihin. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Silloin kosteusrasite jää alumiiniprofiilin ja kannen ulkopuolelle. Katkaisukohdissa on pitkät kuparitartunnat juotoksille ja liittimille. Tämän COB CCT LED-nauhan pitkät kuparit on paremmat kuin joidenkin normaali LED-nauhojen lyhyet tartuntapinnat. COB CCT LED-nauhan johdotus on kolmenapaista. Ota tämän huomioon johdotuksissa.

Käyttökohteet:

• LED-nauha yleisvalaistukseen
• LED-nauha keittiön välitilaan
• Kaappien päälle antamaan yleisvaloa
• Portaisiin käsijohteen taakse
• Hyllyjen ja tasojen valaisuun
• Valokouruihin
• Verhokotelot
• Epäsuoravalaistus

Himmennettävä COB CCT LED-nauha

Ledtekin COB CCT LED-nauhat ovat himmennettäviä. LED-nauhan himmentämiseen tarvitset CCT-ohjaimen/-himmentimen, joka osaa käsitellä LED-nauhan värilämpötilan säätöä.

 1. Himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen
 2. Himmennys tehdään LED-muuntajaa ennen (normaali LED-nauhoille onnistuu myös tämä, mutta ei CCT)

Kun himmennys tehdään LED-muuntajan jälkeen, niin himmennys tapahtuu ns. PWM-himmennyksellä (Pulse Width Modulation), jossa signaalia katkotaan nopealla sekvenssillä. Jos PWM tehdään alhaisella Herzillä, on lopputulos väpättävä himmennys. Väpätys voi aiheuttaa mm. pääkipua. Alhainen 200Hz PWM on esimerkiksi halpis himmentimissä. Meiltä löytyy laadukkaita himmentimiä, joissa PWM on väpättämätön 750Hz.

Toinen vaihtoehto on tehdä himmennys himmennettävällä LED-muuntajalla. Tähän tarvitset oikeanlaisen valonsäätimen (LED-himmentimen) ja triac- tai DALI-himmennettävän LED-muuntajan. Eli himmennyssignaali tulee muuntajan etupuolelta. Hyviä valonsäätimiä löytyy esimerkiksi ABB:lta ja Schneiderilta. Tämä ei onnistu CCT LED-nauhalle.

Mitä tarvitset asennukseen?

LED-nauhan lisäksi tarvitset LED-muuntajan ja CCT-himmentimen. Asennuksen helpottamiseksi tässä LED-nauhassa on kaksi metriä johtoa rullan molemmissa päissä. Tavallisissa LED-nauhoissa on vain 20 cm johto rullan toisessa päässä. Tästä LED-nauhasta voit leikata sopivan kokoiset pätkät ja sinulla on valmiina pitkät kytkentäjohdot molemmille pätkille. Et välttämättä tarvitse COB CCT-liittimiä tai juotoksia. Tarvittaessa valitse 10 mm COB CCT-liittimet. Huom! Normaalit SMD LED-nauhoille tarkoitetut puritusliittimet ei käy COB CCT LED-nauhalle!
Yleensä LED-nauhan asennuksiin tarvitaan myös LED-alumiiniprofiilit. COB CCT LED-nauhan kanssa tämä ei ole välttämätöntä valon yhtenäisyyden kannalta, mutta jäähdytyksen kannalta alumiiniprofiilit kannattaa laittaa. Tämä LED-nauha on IP20 kuivantilan LED-nauha. Voit asentaa tämän kosteisiin tiloihin, kun suojaat LED-nauhan kannellisella LED-alumiiniprofiililla + päätytulpilla. Hyvä profiili on esimerkiksi 1707 alumiini, 1707 valkoinen, 1708 musta, 1616 alumiini, musta tai valkoinen, 2310 suorakaide.

Mittaustulokset

Yhteenveto, CIE1931 mittaus, CIE1976 mittaus, CRI-mittaus, Spectrum-mittaus

Tulossa

Tekniset tiedot

Käyttöjännite 24V DC
Himmennys Himmennettävissä CCT LED-ohjaimella
Suojausluokka IP20
Suositeltu käyttöympäristö Sisätilat
Värilämpö 3000-6000 K
LED-valmistaja San'an
LED-määrä 608 kpl/metri
Teho 20W/metri max.
Valovirta 1360-1700lm/metri
Värintoistoindeksi 90+
Valaisukulma 180°
Nauhan leveys 10 mm
Nauhan korkeus 2.4 mm
Katkaisuväli 2.6 cm
Rullan pituus 5 m
Takuu 24 kk
Sertifikaatti CE

Arvostelut

4 arviota tuotteelle CRI90 COB CCT LED-nauha 22W 24V premium

 1. 3

  Lasse Honkala (varmistettu kirjoittaja)

  Lyhyt katkaisuväli on hyvä juttu.

 2. 3

  Mika Salla (varmistettu kirjoittaja)

 3. 3

  Stefan (varmistettu kirjoittaja)

  Hyvä ledinauha.

 4. 3

  Veijo (varmistettu kirjoittaja)

  Ensikokemuksella näyttää hyvältä

Lisää arvio

Katso myös